Uostamiestyje dėl štorminio vėjo virto medžiai – vienas jų prispaudė automobilį

Šeštadienio naktį prognozuotas štormas pajūryje perdaug nuostolių nepridarė. Tiesa, Klaipėdos rajone ant važiuojamosios kelio dalies užvirtusius medžius ugniagesiai šalino keturis kartus, o pačiame uostamiestyje lūžusi liepa prispaudė automobilį.

Penktadienį apie vidurdienį dauguma klaipėdiečių į savo mobiliuosius telefonus sulaukė štai tokių SMS žinučių:

„Nepaprastas įspėjimas: skubus. Klaipėdos miesto savivaldybė informuoja, kad šiąnakt prognozuojamas smarkus lietus, pūs stiprus pietvakarių vėjas. Gyventojus raginame pasirūpinti savo ir savo turto saugumu. Pagalbos telefono numeris 112.“

Ir išties, naktį iš penktadienio į šeštadienį vėjas sustiprėjo ir gūsiuose siekė iki 22 m/s. Tokio stiprumo vėjas prilygsta štorminiam.

Esant tokiom oro sąlygomn, uoste paprastai stabdoma laivyba.

Ugniagesiai pirmąjį pranešimą apie Klaipėdos rajone vėjo nulaužtą ir ant kelio nuvirtusį medį gavo penktadienį 21 val.

Paskui pagalbos šauksmas gelbėtojus, taip pat dėl medžio ant kelio, dar du kartus pasiekė vidurnaktį. Medžiai virto Klaipėdos rajone. Ir šeštadienį paryčiui apie 7 val. šalinti tokios pat kliūties gaisrininkai važiavo apie 7 val.

Visi iškvietimai buvo fiksuoti Klaipėdos rajone, uostamiestyje vėjas pernelyg daug žalos nepridarė, tik Baltijos prospekte sena liepa daugiabučio kieme prispaudė „Audi“ automobilį.

Šeštadienio rytą vėjas gūsiuose išliko 15–20 m/s, vakare jis ims rimti iki 15–17 m/s. Sekmadienį susilpnės iki 7–12 m/s/.

Anot Jūrinių prognozių grupės sinoptikų, šeštadienio naktį Klaipėdoje iškrito 8 mm kritulių, tai yra vidutinis kiekis, tad miesto gatvės užtvindytos nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medžių kirst nereikia

Medžių kirst nereikia portretas
-patys nugrius

Nuo

Nuo  portretas
Nuo kada 22 m/s ribojama laivyba ? Zinau kad riboja nuo 25m/s Beje šudas čia o ne Vejas buvo . O kiti tagul kibirus kitur stato ir nebus nuostoliu

Jo majo

Jo majo portretas
Nubausti,baudom užmėtyti proto daug nereikia, visi pirmi, o kad žalą atlyginti žmonėms iš surinktų lėšų, nėra tokių.Nėra priimtų sprendimų,kad atsakytu prižiūrėtojai t.y. užfiksuotu ir padengtų,žalą padaryta žmonėms iš fondo baudų. Tai būtų protingesni sprendimai.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių