Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūryje – džiazo dirbtuvės

2010-05-14 08:00
Profesionalai: "Blue Boat.5" penketukas dalysis džiazavimo subtilybėmis.
Profesionalai: "Blue Boat.5" penketukas dalysis džiazavimo subtilybėmis. / Projekto organizatorių nuotr.

Džiazo muzikos puoselėtojai uostamiestyje bei Neringoje turės puikią progą išbandyti savo jėgas tarptautiniame edukaciniame projekte.

Šiandien ir rytoj pajūryje svečiuosis jaunų atlikėjų komanda iš Vokietijos "Blue Boat.5".

Šiuo metu skirtingose Vokietijos, Danijos bei Lenkijos grupėse kuriantys ir grojantys bei pasaulinėms džiazo muzikos žvaigždėms talkinantys džiazmenai Lietuvoje ne tik pristatys savo koncertinę programą. Profesionalių muzikantų penketukas būsimuosius ir jau pažengusius džiazo atlikėjus taip pat pakvies į netradicines kūrybines dirbtuves.

Jų metu suformuojamos visiškai naujos grupės iš dažnai vienas kito nepažįstančių dalyvių. Atlikėjai neskirstomi pagal amžių ar lygį, kad grojant kartu jaunesnieji galėtų mokytis iš labiau patyrusių.

Kiekvienas dėstytojas turi savo stilistinį braižą, tad skirtingose dalyvių grupėse išryškėja ir skirtingos džiazo kryptys.

Projekto rengėjų teigimu, svarbiausias tokių kūrybinių dirbtuvių tikslas – ne išmokyti geriau muzikuoti, bet parodyti, kad muzika yra žaidimas, geros nuotaikos variklis ir puiki bendravimo priemonė.

Užsiėmimų metu "Blue Boat.5" atlikėjai demonstruos įvairius ritmo išgavimo būdus, supažindins su improvizacijos menu bei kvies įsijungti kuriant ansamblinę džiazo muziką.

Uostamiestyje kūrybinės dirbtuvės 12–18 m. jaunimui veiks šiandien nuo 15 iki 18 val. JAM studijoje Danės g. 6, o nuo 18.30 iki 19.30 val. "Roxy" klube vyks finalinė sesija. Rytoj nuo 12 iki 14 val. Neringos meno mokykloje muzikantai dirbtuvėles surengs 9–12 m. vaikams.

"Šios kūrybinės dirbtuvės visiškai atviros, jose nemokamai gali dalyvauti visi norintieji, nepriklausomai nuo muzikavimo lygio. Nors pageidavome, kad dalyviai registruotųsi telefonu, tačiau galima atvykti ir tiesiai į JAM studiją Klaipėdoje ar Neringos meno mokyklą Nidoje bei įsijungti į vykstančius "workshopus". Jei kas prisijungs, labai džiaugsimės", – kalbėjo viena projekto rengėjų Rūta Varnaitė.

Pašnekovės teigimu, kūrybinėse dirbtuvėse mielai laukiami ir muzikos pedagogai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų