Pajūryje karaliauja keturračiai

Artėjant sezonui ir vėl susirūpinta, kaip reikės kovoti su pajūrio kopas bei paplūdimį ardančiais motociklininkais.

Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje susirinkę įvairių institucijų atstovai diskutavo, kokių priemonių reikėtų imtis. Apskrities viršininko pavaduotojas Artūras Šulcas paminėjo ne tik keturračius chuliganus, bet ir bendros tvarkos nebuvimą pajūryje.

„Po žiemos dviračių takas, einantis pajūriu, šiukšlinas. Juo važinėja ne tik automobiliai, bet ir visureigiai“, - tvirtino politikas.

Jis pastebėjo, jog pranešus policijai apie pažeidėjus, į Karklę važiuojama ne iš Klaipėdos ar Girulių, bet ir Gargždų, nes ši teritorija priklauso rajonui.

Apskrities viršininkas Arūnas Burkšas klausė, kodėl keturračiai ir panašios transporto priemonės neregistruotos, jų neina atpažinti, ar bent užsirašyti numerių, o pagauti irgi mažai šansų.

„Galingą keturratį ar sniego motociklą gali vairuoti net nepilnamečiai. Jais važinėjama dėl pramogos. Dažnai vairuotojai būna neblaivūs, po pajūrį laksto dideliu greičiu. O jeigu pervažiuos, kokį smėlyje žaidžiantį vaiką?“, - nerimavo A.Burkšas.

Nors pasitarime buvo išreikšta daug pasiūlymų, vis dėlto konkretaus sprendimo nepriimta. Apskrities viršininkas pasiūlė kreiptis į Seimo aplinkos apsaugos komitetą, kad būtų atkreiptas dėmesys į aktualią problemą.

 


Šiame straipsnyje: keturračiaipajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių