Pajūryje praūžė „Satta Outside” festivalis

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį vykęs muzikos festivalis „Satta Outside” šiemet įsikūrė pačiame Latvijos pasienyje, Būtingėje, kur kvietė apsilankyti elektroninės muzikos ir gyvos pajūrio gamtos gerbėjus. Šįkart renginys išsitęsė kaip niekad ilgai – pirmuosius festivalininkus pasitiko jau ketvirtadienį, atvėręs vieną nedidelę sceną, skirtą jauniems alternatyvios muzikos kolektyvams, tarp jų ir „Without Letters“, „ba.“ ar „Avaspo“, - rašo naujienų portalas Delfi.lt

„Satta Outside“ keičia savo vietą jau ne pirmą kartą – viskas prasidėjo dar 2007 m. Smiltynėje. Vėliau festivaliui palaipsniui plečiantis, augant ir čia pasirodančius atlikėjus pradėjus skaičiuoti triženkliais skaitmenimis, renginys persikėlė į Šventąją, kur naujam gyvenimui prikėlė senąją kurorto estradą. Šiemet festivalio organizatoriai nusprendė dar sykį pakeisti aplinką ir persikelti į kur kas atokesnę vietą – Būtingės miestelį, garsų čia stovinčiu to paties vardo naftos terminalu, stūksančiu už keleto kilometrų tiesiai priešais festivalio pagrindinę zoną.

Šiemet iš viso festivalio organizatoriai siūlė septynias scenas bei daugiau nei šimtą skirtingų atlikėjų pasirodymų. Penktadienio vakaras pagrindinėje scenoje buvo dedikuotas hip-hopui, čia bendram ilgam koncertui jėgas suvienijo daugelis žymiausių šalies reperių ir dj‘ėjų: „Juoda“, „Tie Geresni“, „Despotin Farm“ ir kiti. Instrumentinis ar gyvas hip-hopas vyravo ir kitose scenose.

Visgi ieškantys subtilybių galėjo atrasti ne tiek garsių, tačiau nemažiau intriguojančių garsų – ypač įdomi atrodė KRVS scena, kur visą vakarą dominavo atnaujintos ar originaliosios aštuoniasdešimtųjų „naujosios bangos“ melodijos, ypatingai vokiškoji šio žanro mokyklos šaka. Čia išsiskyrė lenkiškų šaknų Berlyno atlikėjas Jemek Jemowit, pateikęs ir keletą to laikmečio hitų koverių versijų lenkiškai.

Tačiau kitąkart atrodė kiek nesuprantamas toks didelis scenų skaičius – daugelis jų dažnai stovėdavo pustuštės, o ir tanki jų koncentracija lėmė, jog dažnai didžiosios nustelbdavo ir užkošdavo mažesniąsias. Penktadienio pavakarę pastebimai negausus lankytojų skaičius išaugo prieš pat vidurnaktį, kuomet prie renginio įėjimo nutįso ir nemažos eilės.

Pagrindinę sceną šeštadienio pavakarę užėmė gyvai koncertuojantys muzikantai. Pirmieji čia lipo ska-punk linksmuoliai „Ministry Of Echology“, savo trankiais ir nuotaikingais ritmais išsklaidę paskutinius lietaus likučius. Kita buvo etatinė festivalio muzikantė Giedrė, labiausiai pažįstama iš ankstesnės savo vokalistės karjeros grupėse „Empti“ ir „Pieno Lazeriai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių