Pajūryje statomo aplinkos ministro namo tyrimo atsakymų dar reikia palaukti

Praėjus mėnesiui po nelaimės pajūryje statomame aplinkos ministro Simono Gentvilo name, darbo inspekcijos specialistai vis dar negali pasakyti, ar nugriuvusių laiptų sužeistas vyras statybvietėje tuo metu atsirado atsitiktinai, ar neteisėtai dirbo.

Priminsime, kad balandžio 7-osios popietę Molo gatvėje statomame name griuvo betoninių laiptų konstrukcija ir prispaudė vyrą. Kitas ten pat buvęs žmogus nukentėjo nestipriai.

Netrukus paaiškėjo, kad namas, kuriame įvyko nelaimė, – S.Gentvilo. Prasidėjo tyrimas.

Valstybinės darbo inspekcijos Klaipėdos teritorinio skyriaus vadovas Vytautas Ročys paaiškino, kad ši įstaiga nelaimingo atsitikimo netiria, nes, turima informacija, laiptus įrengė su verslo liudijimais dirbantys žmonės. Tokiu atveju jie patys ir atsako už darbų saugą.

Darbo inspektoriai vis dar renka paaiškinimus dėl nelegalaus darbo minėtoje statybvietėje.

Dėl laiptų gamybos sutartis pasirašyta su dviem verslo liudijimus turinčiais asmenimis. Tačiau statybvietėje nukentėjo su šia sutartimi jokio ryšio neturintis žmogus. Teisėtai dirbančio darbuotojo kolegos tądien objekte nebuvo.

Turimais duomenimis, sužeistasis vyras iš savo darbovietės buvo išėjęs dieną prieš iki nelaimės. Ką jis veikė privataus namo statybvietėje, dar tikslinama.

Tikrinamos kelios versijos. Viena jų: nukentėjusysis tik atvažiavo paimti po darbo verslo liudijimą turintį vyrą.

Įvykio vieta nefilmuojama vaizdo kameromis, todėl pareigūnams tenka pasitikėti tik liudijančių asmenų žodžiais.

Jeigu nukentėjusysis pasirodė statybvietėje tik todėl, kad atvežė arba ketino išvežti darbuotoją, apkaltinti jo nelegaliu darbu negalima.

Bet jei paaiškės, kad, nesulaukęs kolegos, sutartį dėl laiptų pagaminimo su namo savininku pasirašęs vyras į talką pasikvietė niekuo dėtą vyrą ir jis nukentėjo besidarbuodamas, bus pagrindas bausti už nelegalų darbą.

„Kad galėtume neginčijamai įrodyti kažkurį teiginį, turime turėti pakankamai įrodymų. Šiandien dar negalime pasakyti, kad jų surinkta būtent tiek, jog jų nebūtų įmanoma nuginčyti teisme. Dar truputį turime padirbėti. Norime palyginti, ar mums duoti parodymai sutampa su tais, kuriuos apklausti asmenys davė iškart po įvykio policininkams. Realybė yra tokia, kad besiginantys asmenys išnaudoja visus būdus tai padaryti“, – paaiškino V.Ročys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Praeivis

Praeivis portretas
Tik paskutinis idiotas gali manyti, kad Gentvilas "papigiaiski" ant kampo pats prisamdė pijokų nelegalų ir kožną dieną asmeniškai sergėjo - nutiks kas ar nenutiks, paskųs kas ar ne, kokia inspekcija patikrins ar ne. Šiais laikais, ypač jei negyveni vietoje, paprastai yra samdomas rangovas, kuris yra atsakingas už visą vyksmą statybvietėje ir galutinį rezultatą. Kartais dar atskirai samdomas darbų priežiūros specialistas. Manyti, kad žmogus, sumanęs pasistatyti namą, kaltas dėl prastai padarytų darbų ar be tinkamos armatūros išbetonuotų laiptų - mažiausiai kvaila. Taaaaip... statosi namą... prisivogė... O visi gausiai užstatyti Tauralaukio, Mazūriškių, Klipščių ir t.t. plotai tik vagių ir aferistų namais? Na taip. "Paprastas žmogus" gyvena tik chruščiovkėje ir nuožmiai priešinasi renovacijai, nes atrodo laaaabai brangu ir pinigai bus išmesti į balą. Geriau atiduos telefoniniams sukčiams.

Iš tikrųjų

Iš tikrųjų portretas
kodėl rinkimai yra teisėti kai beveik visa Lietuva nėjo balsuot?Prezidente, taigi čia NELEGETYMU!Dėl susnos Cihuinovskajos tai rėžei kalbas kaip Leninas o kai tavo šaly tokie dalykai tai tyli subine suspaudes?

Bjauru

Bjauru portretas
Žmonės reikalavo neskirti S. Gentvilo ministru. Dabar turite.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių