Pajūryje – vasaros sezono finišas

Šiltasis metų laikas baigėsi ne tik kalendoriuje, bet ir oficialiai. Paplūdimiuose nebebudi gelbėtojai, neberenkami ir pinigai už automobilių statymą uostamiesčio pliažų prieigose bei Palangos centrinėje dalyje.

„Jau beveik išsikraustėme. Iš pliažų liko išvežti tik persirengimo kabinas, suolus, šiukšliadėžes. Per šią savaitę turėtume spėti“, – tvirtino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Pirmadienį buvo paskutinė ir šio sezono diena, kai buvo renkama rinkliava už automobilių stovėjimą. Pirminiais duomenimis, pinigų nuo gegužės 1 iki rugsėjo 15 dienos gauta panašiai kaip ir pernai.

Didžiausios įtakos rinkliavai vadinamojoje žaliojoje zonoje turėjo oras. Karštomis dienomis paplūdimių prieigose esančios aikštelės buvo sausakimšos.
Palangos centrinėje miesto dalyje taip pat baigėsi sezoninės rinkliavos taikymo terminas. Preliminariais duomenimis, surinkta suma yra didesnė nei pernai.

„Gautos lėšos dar nėra suskaičiuotos. Tai padarysime artimiausiomis dienomis. Tačiau jau dabar yra aišku, kad sezonas buvo geresnis. Pinigų už automobilių stovėjimą surinkome daugiau“, – tvirtino biudžetinės įstaigos
Palangos miesto rinkliavų centro direktorius Gintaras Žukevičius.

Anot vadovo, tam įtakos turėjo kelios priežastys. Šį sezoną už stovėjimą centrinėje kurorto dalyje teko mokėti brangiau. Buvo išskirta ir nauja – žalioji zona, kuri yra arčiausiai J.Basanavičiaus gatvės. Palikti automobilį valandai ten kainavo 6 litus.

Daugiau mokėti reikėjo ir už stovėjimą vadinamojoje raudonojoje zonoje. Valanda čia atsiėjo 4 litus, o anksčiau kainavo 3 litus.

Šį sezoną įkainiai nesikeitė tik geltonojoje zonoje. Mašinos palikimas ten atsiėjo 2 litus.

Pasak G.Žukevičiaus, daugiau rinkliavos pavyko surinkti ir dėl atsiradusio visos dienos mokesčio už stovėjimą. Pričiupti nesusimokėję vairuotojai turi galimybę pasirinkti: bauda ar šis mokestis. Naujove pasinaudojo nemaža dalis palangiškių ir poilsiautojų.

„80 proc. vairuotojų pasirinkdavo sumokėti mokestį, o 20 proc. laukdavo baudos“, – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių