Pakeitė tvarką, kad vėžiu sergantys žmonės užsiregistruotų greičiau

  • Teksto dydis:

Nuo šiol Klaipėdoje užsiregistruoti pas gydytoją onkologą chemoterapeutą bus lengviau ir greičiau. Klaipėdos universiteto ligoninė (KUL) įdiegė atskirą registracijos telefonu liniją, skirtą tik onkologinėmis ligomis sergantiems pacientams. Dar viena naujovė – pacientai registruojami į laukimo eilę kiekvieną dieną.

Tik onkologiniams pacientams

Įdiegus naująją tvarką, žmonėms nebereikia laukti, kol paskelbiami kito mėnesio konsultacijų talonai.

Pacientai, norintys užsiregistruoti tęstinėms konsultacijoms ir chemoterapinėms procedūroms jiems patogiu darbo dienos metu, gali skambinti išankstinės registracijos tel. 8 46 41 0000. Išklausius pasirinktis, jie turi spausti „1“. Tuomet pacientai bus sujungti su operatorėmis, kurios registruoja tik onkologinius pacientus.

„Išskyrėme onkologinių pacientų registraciją iš bendro registracijų srauto. Šios linijos operatorės – tai konsultantės, turinčios patirtį dirbant su onkologiniais pacientais. Jos geba įvertinti individualią situaciją, tikslingai nusiųsti pacientą ir pagal poreikį užregistruoti“, – apie pokyčius pasakojo KUL Klaipėdos ligoninės Skubios pagalbos ir hospitalizacijos klinikos vadovas dr. Gintautas Virketis.

Pasak mediko, jei pacientui pirmąkart nustatyta onkologinė liga, operatorė jį nukreips į Žaliąjį koridorių.

Pacientui paskirtas atvejo vadybininkas nedelsdamas rezervuos laiką pirmajai gydytojo specialisto konsultacijai, užregistruos paskirtiems tyrimams ir kitų specialistų konsultacijoms, organizuos ir kontroliuos, kad būtų įvykdytas pacientui sudarytas diagnostinių tyrimų ir specialistų konsultacijų įgyvendinimo planas, padės užtikrinti, kad laiku prasidėtų daugiadalykės specialistų komandos pacientui paskirtas gydymas.

Į Žaliąjį koridorių galima kreiptis ir pačiam pacientui tel. (8 46) 396 621 nuo 8.30 val. iki 14 val. arba e. paštu zaliasis.koridorius@kulig.lt.

Kai stebėjimas ilgalaikis

Tais atvejais, kai reikalingas ilgalaikis stebėjimas, kontrolė ar planinė konsultacija ir tyrimai, operatorė registruos į laukimo eilę. Registruojantis reikalingas siuntimas.

Pasak G. Virkečio, laukimo eilė palengvins galimybę patekti pas specialistą ir užtikrins, kad ateityje taloną pacientas tikrai gaus. Į laukimo eilę taip pat galima užsiregistruoti atvykus į KUL Ambulatorinio-konsultacinio skyriaus registratūrą (Liepojos g. 49).

KUL Onkologijos chemoterapijos skyriaus vedėjo Alvydo Česo teigimu, jei pacientui skiriamas aktyvus gydymas chemoterapija kas savaitę ar dvi, jam pačiam nieko papildomai daryti nereikia. Visus vizitus paskirs ir jį užregistruos, visą reikalingą informaciją suteiks gydytojas ar slaugos administratorė konsultacijos metu.

Pacientų srautai auga

„Mes, onkologijos srityje dirbantys specialistai, žinome, kaip vėžio diagnozė ir visi vėlesni įvykiai keičia žmogaus gyvenimą. Tikimės, kad įdiegti pokyčiai leis suvaldyti vis didėjančius pacientų srautus ir padidinti ambulatorinių konsultacijų skaičių. Pacientams esame pasiruošę padėti visuose gydymo etapuose“, – tikina A. Česas.

Pasak specialisto, onkologinių pacientų skaičius kasmet tik didėja. Auga naujai diagnozuotų navikų, pacientų, kuriems reikalingas stebėjimas, skaičius. KUL gydytojai onkologai chemoterapeutai per metus suteikia daugiau kaip 50 tūkst. konsultacijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arunas Ciunka

Arunas Ciunka portretas
Kas per idiotišką sistema su talonais . Galejo sugalvoti tik toks neišprusęs medikas kaip Raugele ar Janušonis , kurie mato tik dolerius akyse. Raugėlė tai kumpis, matosi vien paziurejius bet Janušonis tai laike ranka ištieses ir net imdamas nieko nedarydavo kas liecia gydymą . Visi jie vienodi . Kur nenueisi vis viena mokėti reika nors ir draustas . Tai kam ta Sodrą reikalinga klausimas . O kad vicemerė sarisi su savo klumpio paaukštinimu turi, tai cia net abejonių neturėtų būti !!!

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
O ką daryti žmonėms su negalia? Atvykti sunku, prisiregistruoti neįmanoma

kaunietis

kaunietis portretas
Man prostatos vezys su metastazem. Pas kliniku trumbecka nustae taliga bet pas pas ji papulti neimanoma. Padare chemijos kursa bet toliau neaisku ka daryti Nuo hormonu kojos kaip kalades Kiek suzinau is interneto tai visas gydymas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių