Pereiti į pagrindinį turinį

Pakeliui į darbą – nemalonumai: toje pačioje duobėje padangas prakirto penki automobiliai

2022-02-08 11:00

Pirmadienis penkiems klaipėdiečiams, ankstų rytą skubėjusiems į darbą, prasidėjo nemalonumais. Važiuodami Šilutės plentu jie buvo priversti sustoti, nes į aštrų atsivėrusios gatvėje duobės kraštą prakirto padangas.

Nuostoliai: ten, kur ryte ratus prakirto penki automobiliai, darbininkams teko užtaisyti anksčiau jau lopytas gatvių duobes.
Nuostoliai: ten, kur ryte ratus prakirto penki automobiliai, darbininkams teko užtaisyti anksčiau jau lopytas gatvių duobes. / Vytauto Liaudanskio ir skaitytojo nuotr.

Penki nukentėjusieji

Pirmasis netikėtą įvykį patyręs vairuotojas policiją išsikvietė apie 7 val. ryto. Netikėtai kraštinėje eismo juostoje, ties buvusiu Mėsos kombinatu ratą prakirtęs žmogus nervinosi, vėlavo ir koneveikė miesto gatves prižiūrėti turinčius miesto valdžios atstovus.

Aštrūs atsivėrusios duobės kraštai paliko automobilį be priekinės dešinės padangos. Nuostolius skaičiuojantis vairuotojas turėjo konstatuoti, kad reikės pirkti ne vieną, o dvi naujas padangas.

Kol pareigūnai fiksavo eismo įvykį, dar keturių vairuotojų automobiliai rėžėsi į tą pačią duobę. Klaipėdiečiai patyrė tą patį stresą ir nuostolį dėl netikėtai prakiurdytos priekinės dešinės padangos.

Policininkų funkcija tokioje situacijoje – užfiksuoti eismo įvykio aplinkybes, kad vėliau šiuo dokumentu galima būtų remtis reikalaujant žalos atlyginimo iš draudimo bendrovės ar tiesiogiai iš savivaldybės.

Kamšatys – neišvengiamos

Seniai mieste neturėjome tiek daug duobių, kaip šiemet.

Buvo akivaizdu, kad duobė atsivėrė ten, kur anksčiau ji jau yra buvusi.

Netrukus informacija pasiekė gatvių prižiūrėtojus, atvažiavo būrelis darbininkų ir duobę užlopė.

Tačiau vos už poros metrų kelios kitos kas valandą vis augančios ratų gaudyklės jų dėmesio nesulaukė.

Dalis Šilutės plento, arčiau žiedinės sankryžos su Baltijos prospektu, neseniai buvo asfaltuota naujai. Tačiau pavojai vairuotojų tyko važiuojant nuo pietinės miesto pusės.

Eismas Šilutės plentu dėl didžiulės žiedinės sankryžos rekonstrukcijos yra apsunkintas, tad net menka avarija dar labiau komplikuoja eismą.

Vyriausioji savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus specialistė Nijolė Vedeikienė patikino, kad ši žiema yra ypač sunki, dėl oro temperatūros svyravimų nuo silpnai neigiamos iki silpnai teigiamos duobės gatvėse atsiveria per kelias dienas. Nuolat ledėjantis ir vėl ištirpstantis vanduo gatvėse ardo kiekvieną plyšį.

Lopo lopus

"Seniai mieste neturėjome tiek daug duobių, kaip šiemet. Reaguojame į kiekvieną pranešimą. Taip atsitiko ir pirmadienį. Vos tik gavome pranešimą iš policijos, iškart nusiuntėme rangovus. Su jais turime sutartį trejiems metams. Kas kelias dienas įmonės darbuotojai važiuoja apžiūrėti miesto gatvių, o ir mes pranešame apie atsivėrusias duobes. Tokios duobės užtaisomos nedelsiant, tam naudojamas šaltasis asfaltavimo būdas. Tai yra laikinas, avarinis duobių užtaisymo būdas, – paaiškino N.Vedeikienė. – Prašiau, kad rangovai apžiūrėtų jau anksčiau užtaisytas vietas, bet bėda ta, kad, tokiu būdu užasfaltavus negilias duobes, sunkiasvoris transportas šiuos lopus išspaudžia, kaip plastiliną. Kad pavyktų tinkamai sutvarkyti gatvės defektą, duobė turi būti gana gili ir aštriais kraštais. Jeigu matome, kad duobės yra mažos ir dar galima laukti, pavasarį jas užlopome karštuoju asfaltavimu."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų