Pakrančių apsaugos pasieniečiai sodino pušaites

Savaitgalį VSAT Pakrančių apsaugos  rinktinės (PAR) pasieniečiai dalyvavo visuotinėje talkoje Klaipėdoje ir pasodino 5 tūkst. pušaičių Smiltynėje. Kartu su pasieniečiais pajūryje prie Karklės darbavosi ir Vidmantų vidurinės mokyklos moksleiviai. 

Talkininkai sutvarkė beveik keturių kilometrų pajūrio ruožą nuo Nemirsetos iki Šaipių kaimo. Pasieniečiai ir mokiniai rinko popieriaus atliekas, stiklo ir plastiko butelius, kitas šiukšles. Iš šio ruožo buvo surinkta net 40 maišų šiukšlių.

Pasieniečiai džiaugėsi matydami, kad jaunoji karta, kuriai tokios ir panašios akcijos skiepija meilę gamtai, skatina ja džiaugtis ir tausoti, nesibodėjo tokio nešvaraus darbo.

Pasak PAR pasieniečio Rolando Smilingio, iš pažiūros atrodantis lengvas darbas rinkti šiukšles pasirodė reikalaujantis pastangų, ypač einantiesiems kopų viršumi (nors didžioji dalis šiukšlių buvo bangų suplauta prie kopų pagrindo).

Po talkos grįžtantys dalyviai, paklausti apie „radinius“, paminėjo, kokių įdomesnių dalykų buvo rasta. Ir ko tik pajūryje nėra... Apie „bambalius“ ir butelius jau net neverta kalbėti, o štai iš įdomesnių būta ir neatidarytas butelis vandens, ir kompiuterio monitorius, ir sunkvežimio padanga, ir rogės. Buvo ir pikantiškų radinių.

Naudingai praleidę laiką gamtoje, pasieniečiai kartu su mokiniais draugiškai prie bendro stalo vaišinosi sumuštiniais, kava ir arbata.

Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai rengė talkas ir švarino aplinką ne tik savo padalinių teritorijose, bet ir padėjo atsodinti prieš trejus metus per gaisrą išdegusį mišką Smiltynėje.

Pušaičių sodinukų ir įrankių parūpino Smiltynės girininkas Algimantas Laurinaitis. Per kelias valandas PAR Štabo kolektyvas pasodino daugiau kaip 5 tūkstančius pušaičių.

2006 m. pavasarį kilusio gaisro metu Kuršių nerijoje išdegė 235 ha miško. Miško atsodinimo darbai vyksta ne pirmus metus.

Pasak PAR pareigūnės Vesto Flick, rinktinės kolektyvas tikisi, kad dauguma jaunų pušaičių prigis ir puoš vieną gražiausių Lietuvos kampelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių