Palanga atvykstančius svečius pasitiks pušynais

  • Teksto dydis:

Įvažiavimas į didžiausią šalies kurortą Palangą iš esmės pasikeis dar šį rudenį – savivaldybėje pasirašyta dekoratyvinių augalų apželdinimo ir priežiūros paslaugų pirkimo sutartis, kurią įgyvendinus Kretingos gatvė neatpažįstamai atsinaujins.

Kuo akį trauks rekonstruota Kretingos gatvė? Pasak miesto mero Šarūno Vaitkaus, labai svarbu ne tik sutvarkyti infrastruktūrą, bet ir pasirūpinti aplinka. Todėl paraleliai vykdomiems Kretingos gatvės rekonstrukcijos darbams savivaldybė užsakė tvarkomos atkarpos apželdinimo projektą. Jo rengėjams buvo iškeltas uždavinys sukurti reprezentacinį įvažiavimą į Palangos kurortą, kurio neatsiejama dalis – pušų masyvai.

Pasak Š. Vaitkaus, būtų sunku įsivaizduoti Palangos miestą be pušynų, todėl ir įgyvendinant Kretingos gatvės apželdinimo projektą buvo pasirinkti medžiai, kurių žaliuoju rūbu būtų galima džiaugtis tiek vasarą, tiek žiemą.

Projekte vyraus Lietuvoje paplitusios tradicinės paprastosios pušys, tačiau, siekiant parodyti šių medžių spalvingumą, tarp tradicinių bus pasodinta juodųjų pušų, taip pat – įvairių rūšių kalninių pušų. Iš viso Kretingos gatvės atkarpoje nuo įvažiavimo į Palangą iki sankirtos su Klaipėdos plentu bus pasodinta beveik 450 įvairių pušų.

Savivaldybė ekologė Reda Kairienė atkreipė dėmesį, jog ties Kretingos gatve bus sodinami pakankamai dideli medžiai – didesnės dalies sodinamų pušų aukštis bus didesnis nei 3 metrai. Siekiant užtikrinti eismo saugumą, vietomis bus sodinami ir šiek tiek mažesni medžiai.

Darbus atliksiančios bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas pabrėžė, jog medžiai bus parinkti itin atidžiai. „Žinome šio projekto svarbą, todėl sodinamų augalų kokybei skirsime labai didelį dėmesį“, – sakė G. Valašinas.

Sodinant paprastąsias ir juodąsias pušis, kartu bus įrengta medžių laistymo bei ventiliacijos sistema, o siekiant išvengti neigiamų stiprių vėjų padarinių, didžiųjų augalų šaknys bus tvirtinamos modernia inkaravimo sistema. Augalams, sodinamiems šalia praeinančių požeminių tinklų, arti šaligatvio ar dviračių tako, bus įrengtas medžių šaknų barjeras.

Kretingos gatvės teritorijos nuo Palangos miesto ribos iki Kretingos g. ir Klaipėdos pl. sankirtos apželdinimo darbai bus baigti šį rudenį. Rangovas ne tik pasodins želdinius, bet ir vykdys jų priežiūrą ateinančius du sezonus.

Tačiau sulig minėtais darbais įvažiavimo į kurortą apželdinimas neužsibaigs – akį traukiančių želdinių taip pat pasodins Kretingos gatvę rekonstruojantys rangovai. Kartu su gatvės rekonstrukcijos darbais rangovai pagal projektą pasodins 1327 medžius ir krūmus bei beveik 150 daugiamečių žolinių augalų.

„Neabejoju, kad po rekonstrukcijos Kretingos gatvė taps tikrai reprezentatyvi. Norime, jos vos atvykę į miestą, mūsų svečiai iš karto pajustų – atvažiavo į kurortą“, – sakė Palangos meras Š. Vaitkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
O Klaipėda svečius ir priemiesčio gyventojus pasitinka duobėmis

janis

janis portretas
tai kad ten pelketos vietos ,negi pusys auga pelkese

Regina

Regina portretas
Super Palanga ir meras labai žmoniškas ir visų mylimas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių