Palanga dar nesiruošia atsisveikinti: vasaros poilsiautojus keičia kiti

Prasidėjus rudeniui vasaros kurortininkus Palangoje keičia kiti – vyresni žmonės ir šeimos su mažais vaikais. Kai kam tik rudenį prasideda atostogos. Poilsiautojai džiaugiasi, kad dėl puikių orų, atrodo, jog vasara vis dar nesibaigia.

Jog Palangoje tiek žmonių, daugelis sako, kad kaltas vis dar tvyrantis vasariškas oras. Kiti tikina, kad kurortininkai išmoko vertinti visus metų laikus.

O palangiškiai rudeniui epitetą turi.

„Nuo rugsėjo Palangoje prasideda aksominis atostogų laikotarpis. Visomis prasmėmis. Oras švelnesnis, vakarai vėsesni, jūroje vanduo šiltas, labiau jaučiamas ir aitresnis pušų kvapas“, – teigė turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Atvažiuoja tie, kurie nenori šurmulio, mėgsta atsipalaidavusią Palangą, ramybės būsenoje.

Senjorai sako, kad rudenį ir kainos draugiškesnės. Rugsėjo pabaigoje Palangoje vyksta speciali savaitė senjorams – muzikos, edukacijos ir sporto festivalis, kuriame dauguma renginių nemokami.

„Galiu išduoti paslaptį, kad į kai kuriuos renginius jau nebeturime bilietų. Kviečiu nenusiminti, kas negaus bilietų, nes tuo metu vyks ir kiti renginiai, į kuriuos dar vietų yra“, – tikino R. Kmitienė.

Kavinių darbuotojai pastebi, kad dabar lankosi kitokie poilsiautojai.

„Padaugėja senjorų, padaugėja normalių žmonių – kultūringų. Atvažiuoja tie, kurie nenori šurmulio, mėgsta atsipalaidavusią Palangą, ramybės būsenoje“, – sakė kavinės administratorius Kęstutis Blažys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Gausaus žmonių rudens viliamasi ne tik dėl gerų orų. Kurorte būtent rudenį prasideda intensyvus konferencijų metas. O rugsėjo pabaigoje ir sveikatinimo renginiai.

„Tarsi atidarome naują sezoną Palangoje – SPA ir sveikatingumo paslaugų. Daugelis renkasi rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį atgauti jėgas, pasisemti sveikatos“, – pasakojo turizmo informacijos centro vadovė.

Verslininkai vasarą vadina sėkminga. Kiek ji buvo dosni kurorto biudžetui, kiek surinkta vadinamojo pagalvės mokesčio, paaiškės rugsėjo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pranešimas

Pranešimas portretas
Rudenio nebus. Vasara juokaus iki Kalėdų. :D)

Duokit money

Duokit money portretas
Goďūs verslinykai laukia kaip krabai , galvojat viliotu kitaip ?

aitresnis pušų kvapas

aitresnis pušų kvapas portretas
rudenį ? tokios nesąmonės dar neteko girdėti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių