Palanga ieškos investuotojų grandioziniam turistų traukos objektui

Palanga, siekdama pritraukti daugiau turistų, svajoja apie didžiulį geoterminio vandens baseinų kompleksą ir atrakcionų parką.

Kurorto meras Šarūnas Vaitkus sako, kad šiuo metu baigiamas rengti teritorijos detalusis planas, vėliau bus ieškoma investuotojų.

Pasak miesto vadovo, galima teritorija investicijoms yra šalia Palangos oro uosto – maždaug 36 hektarai buvusios karinės bazės vietoje.

„Didžiulė teritorija, kuri priklauso miestui. Baigiame daryti detalųjį planą ir vėliau ieškosime investuotojų, kurie galėtų pastatyti grandiozinį traukos objektą Palangai, Lietuvos gyventojams, užsienio gyventojams“, – BNS sakė Š. Vaitkus.

Jo teigimu, miestas yra atlikęs studiją, kuri parodė, jog teritorijoje, 1 kilometro gylyje yra 40 laipsnių karščio vandens, todėl šis žemės gelmėse esantis turtas galėtų būti išnaudojamas.

„Matome didžiulį potencialą vandens pramogoms. Ne vandens parko statybai, bet kad būtų didžiuliai atviri ir uždari baseinai, panaudojant geoterminį vandenį“, – teigė Š. Vaitkus.

Matome didžiulį potencialą vandens pramogoms. Ne vandens parko statybai, bet kad būtų didžiuliai atviri ir uždari baseinai, panaudojant geoterminį vandenį.

„Ten labai graži vieta, yra ir pušynai, laukymės didžiulės atsiveria. Tokiai investicijai ieškotume investuotojų. Kitas dalykas, galbūt galėtų atsirasti ir didžiulis atrakcionų parkas, kuris veikia ištisus mestus, o žiemą galėtų veikti atviri ir uždari baseinai po atviru dangumi panaudojant geoterminį vandenį“, – pridūrė jis.

Savivaldybė detalųjį teritorijos planą tikisi parengti iki šių metų pabaigos.

„Kad investuotojai domėtųsi, reikia jiems pateikti visą dokumentaciją ir medžiagą, todėl savivaldybė yra apsisprendusi pirmiausia parengti teritorijų planavimo dokumentą ir parodyti, ką galima tenai daryti, ką galima užstatyti, kokios teritorijos. (...) Dabar, kokios delegacijos beatvažiuotų, pristatome, kad yra galimybė tokiai teritorijai ir tokiam projektui įgyvendinti“, – aiškino Š. Vaitkus.

Pasak mero, būsimam projektui teritorija labai palanki, nes ji yra prie miesto aplinkkelio – tai reiškia, kad padidėjus srautams, jie netrukdytų Palangai ar Šventajai.

Praėjusią savaitę Palangos vadovai savo viziją pristatė Kinijos ambasadoriui Lietuvoje Zhifei Shen (Šen Džifei). Jis teigė pristatysiąs Palangą ir jos siūlomas investavimo galimybes besidomintiems Kinijos verslininkams, pranešė savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nedrysk parduot kinams

Absurdui

Absurdui portretas
Tau gal daugiaaikšę aikštelę pajurį pastatyti tavo superstam bmw? O fal požeminę tiesiai į jūrą kad išlystum. Vakar buvo pikas žmonių todėl ir pilna, bet beausiui nesuprast...

As

As portretas
Pagaliau. Seniai svarsčiau ko šitas regionas laukia
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių