Pereiti į pagrindinį turinį

Palangiškiai mašinai vietą kieme saugo su taburete

2010-08-16 05:00
Išmonė: palangiškiai nuo poilsiautojų automobilių ginasi vietas užstatydami kėdėmis.
Išmonė: palangiškiai nuo poilsiautojų automobilių ginasi vietas užstatydami kėdėmis. / Aistės Dubauskytės nuotr.

Nuo poilsiautojų ir jų automobilių dūstanti Palanga vis dar turi kuo nustebinti. Šį kartą – taburetėmis, kurių pilni daugiabučių kiemai ir netgi individualių namų gatvės. Taip vietiniai saugo vietą savo ar pas juos apsistojusių poilsiautojų automobiliui.

Brangūs automobilių stovėjimo mokesčiai iš didžiausio šalies kurorto mašinų neišgujo. Vietą sunku rasti ne tik centrinėse, bet ir nuošaliose Palangos gatvėse bei daugiabučių kiemuose.

Dėl poilsiautojų antplūdžio vietą automobiliui sunku rasti ir vietiniams. Elektrinių užkardų, kurioms reikalingi leidimai, grandinių su spynomis čia įrengti niekas neskuba. Palangiškiai – išradingi ir taupūs žmonės. Jie rado būdą, kaip situaciją kontroliuoti neinvestuojant pinigų.

Ne viename Palangos daugiabučio namo kieme galima išvysti keistoką vaizdelį – visur pilna taburečių ir kėdžių. Taip gyventojai užbarikaduoja vietas automobiliui. Tokios pat taktikos griebiasi ir individualių namų gyventojai, kėdes greta šaligatvio sustatydami tiesiog važiuojamojoje gatvės dalyje.

Palangos policijos komisariato viršininkas Jurgis Kažys tikino, kad pačiam tokių vaizdų mieste matyti neteko. Policijai dėl to taip pat dar niekas nesiskundė. Tačiau pareigūnas įspėjo, jog daugiabučių namų kiemai nėra žmonių nuosavybė, o juose automobilius satyti gali bet kas. Tad toks vietų užbarikadavimas kėdėmis esąs neteisėtas.

"Taburetės gatvėje – dar didenis absurdas. Taip palangiškiai sudaro kliūtis važiuojamojoje kelio dalyje. Už tai gresia baudos", – sakė J.Kažys.

Nenuostabu, kad poilsiautojai atakuoja atokesnes nuo centro gatveles ir daugiabučių kiemus, mat čia galima pasistatyti automobilį nemokamai.

Už automobilių stovėjimą centrinėje miesto dalyje tenka pakloti tris litus už valandą.

Priešingai nei Klaipėdoje, ši rinkliava renkama visą parą kiekvieną dieną.

Poilsiautojai privalo mokėti už automobilių stovėjimą teritorijoje, kurią riboja J.Basanavičiaus gatvė, Palangos botanikos parkas, Vytauto gatvė.

Iš viso čia yra pastatyta 12 stovos skaitiklių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų