Palangoje šeštadienį lijo gintarais

Ketvirtus metus Palangoje surengta Gintarinio savaitgalio šventė. Jūrų dievas Neptūnas barstė Baltijos auksą kurorto gatvėse ir paplūdimyje.

Organizuodami šventę palangiškiai nesiekia pelno, taip norima dar kartą priminti visai Lietuvai, kad esame jūrinė valstybė, o Palanga – miestas prie jūros. Todėl simboliu pasirinkti gintarai. Jų šį savaitgalį svečiai pirkdami gauna su grąža, gali pasirinkti J.Basanavičiaus gatvėje bei prie jūros.

Šeštadienis pajūryje – ramus, saulė šildo, bet nekepina, o migla negąsdina galimu lietumi.

Iš žiemos miego besivaduojanti Palanga dar tik laukia didžiojo poilsiautojų antplūdžio, pagrindine prekyviete vasarą tampančioje J.Basanavičiaus gatvėje dirba vos vienas kitas prekeivis, tačiau šį savaitgalį surengta šventė tuo ir buvo maloni.

Palangiškiai ir svečiai žinojo, kad teks varžytis, kuris surinks daugiau gintarų, todėl skleidė lietsargius ir bandė jais gaudyti Neptūno mėtomus smulkius gintarėlius. Jūrų dievas važinėjo karieta J.Basanavičiaus gatve, barstė gintarus, ragino ateiti prie jūros ir dalyvauti pramogose.

Valandą žmonės galėjo rinkti gintarėlius, paskui aiškintasi, kuris jų surinko daugiausiai. Neptūnas šeštadienį jų išbarstė 73 kilogramus.

Vyriausio ir jauniausio gintarų rinkėjo, daugiausiai jų surinkusio bei gražiausiu gintariniu papuošalu pasidabinusio žmogaus laukė dovanos.

Kurorto Gintaro meistrų gildija J. Basanavičiaus gatvės pradžioje eksponuoja ilgiausius šalyje – 282 metro ilgio – gintarinius karolius. Jie suverti iš 45 tūkstančių gintaro gabaliukų ir sveria kiek daugiau nei 16 kilogramų. Čia pat meistrai pateikė žiūrovams pasigėrėti įspūdingus gintaro bei odos dirbinius.

Daugybė žmonių fotografavosi su legendine aktore Regina Varnaite, kuri pasipuošusi tautiniu kostiumu sėdėjo šalia įspūdingo ilgio gintarų vėrinio.

Gintarinis savaitgalis Palangoje tęsis iki sekmadienio. Kurorto verslininkų savaitgalio devizas – nė vienas svečias iš Palangos neišvyks be gintarų. Viešbučiuose apsistoję kurorto svečiai registratūrose, numeriuose ant pagalvės, restoranuose ant pusryčių stalo ar kitose netikėtose vietose ras gintarų, kuriuos galės pasiimti su savimi namo. Lietuvos aukso svečiai gali gauti ir atsiimdami grąžą kartu su pinigais.


Šiame straipsnyje: PalangagintarasBaltijos jūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

dovile

dovile portretas
Ideja gal ir gera, bet barstyt gintara Basanaviciaus gatveje, kai zmones su sluota susisluoja...? Neispildyta tema. Geri norai pritraukti zmoniu, bet sikart kazkaip viskas negraziai atrodo!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių