Palangoje vagims – darbymetis

Per šią vasarą nuo ilgapirščių Palangoje jau nukentėjo 47 žmonės, todėl pareigūnai poilsiautojams patariama būti itin budriems.

Palangoje jau užregistruota 14 vagysčių iš patalpų. Vagiami įvairūs vertingesni daiktai: mobiliojo ryšio telefonai, piniginės, fotoaparatai, papuošalai ir kt. Į patalpas vagys patenka išlaužę duris, langų rėmus, sugadinę spynas ir be įsilaužimo žymių. Vagiama iš butų, sandėliukų, garažų, prekybos kioskų. Padaugėjo vagysčių iš poilsio namelių.

Šią vasarą užregistruotos 5 vagystės iš automobilių. Pavogti automobiliuose palikti daiktai: fotoaparatas, mobiliojo ryšio telefonai, nešiojamasis kompiuteris, automobilio garso kolonėlės (1 atvejis) , vairo saugos oro pagalvės (2 atvejai), pavogti ir automobilio ratai.

Vasarą Palangoje populiarus aktyvus poilsis dviračiais. Padaugėja dviračių nuomos paslaugų, daugelis poilsiautojų patys atsiveža nuosavus dviračius. Taip pat padaugėja ir dviračių vagysčių. Šią vasarą jau pavogta 17 dviračių. Praėjusią vasarą nuo 2009-06-01 iki 2009-06-29 Palangos mieste buvo pavogti 22 dviračiai. Vagiami dviračiai ir nakties, ir dienos metu, neprirakinti bei prirakinti spynelėmis, iš sandėliukų, nuomos punktų. Per vieną vasaros mėnesį vidutiniškai pavagiama tiek dviračių, kiek ne vasaros metu per 5 mėnesius.

Užregistruoti 2 atvejai, kai iš rankinės pavogtos piniginės su pinigais ir asmens dokumentais, ir vienos rankinės, kuri buvo palikta bare be priežiūros, vagystė.

Palangai ypač būdingas daiktų savininkų nerūpestingumas. Atvykę ilsėtis miesto svečiai visus rūpesčius nustumia užmarštin ir tuo pačiu praranda budrumą. Vagys tai žinodami laibai greitai išnaudoja pasitaikiusią progą.


Šiame straipsnyje: Palangavagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių