Palangoje varžėsi Lietuvos gelbėtojai

  • Teksto dydis:

Audringą antradienį Palangoje varžėsi poilsiautojų gyvybes prie jūros gelbstintys vaikinai ir merginos. Atkaklioje kovoje dvi komandos surinko po lygiai taškų.

Keturios komandos (Neringos, Smiltynės, Klaipėdos ir Palangos) varžėsi net aštuoniose rungtyse, kurios buvo susijusios su greičiu, ištverme ir gebėjimu plaukti.

Susumavus visus rezultatus paaiškėjo, kad klaipėdiečiai ir neringiškiai surinko po lygiai taškų. Tačiau, pagal Lietuvos profesionalių gelbėtojų čempionato nuostatus, esant tokiai situacijai, pergalė skiriama komandai, kuri nugalėjo estafetės rungtyje.

Todėl Palangoje vykusiame Lietuvos profesionalių gelbėtojų čempionate pirmąją vietą užėmė Klaipėdos komanda.

Estafetę, kurioje reikėjo 200 metrų bėgti, 200 metrų plaukti ir vėl tokį patį atstumą bėgti laimėjo Neringos komanda.

90 metrų sprinte tarp merginų greičiausia buvo Kornelija Dūdaitė (Klaipėda), 90 metrų sprinto rungtį tarp vyrų laimėjo Gytis Grigalaitis (Neringa).

Bėgimo estafetę (4 x 300 m) laimėjo Klaipėda komanda.

Individualioje paplūdimio vėliavėlių rungtyje vikriausia tarp merginų buvo Ksenija Tiurubajeva (Klaipėda), o tarp vaikinų – Andrius Razma (Klaipėda).

Estafetėje, kurioje reikėjo išgelbėti jūroje pagalbos laukiantį „skenduolį“ nugalėjo Neringos komanda.

Individualią rungtį, kurioje reikėjo 200 m bėgti, 400 m plaukti ir 200 m bėgti laimėjo Ieva Želvytė (Palanga).

Mindaugo Milinio nuotr.

Tarp vaikinų šioje rungtyje greičiausias buvo Vilius Srėbalius iš Klaipėdos.

„Tokios varžybos yra ne tik tarpusavio rungtynės ir noras išsiaiškinti stipriausius. Tai ir draugiškas susitikimas. Jų metu gelbėtojai susipažįsta, pasidalija patirtimi, mokosi vieni iš kitų. Visame pasaulyje vyksta tokios varžybos“, – kalbėjo Klaipėdos paplūdimių gelbėtojams vadovaujantis Aleksandras Siakki.

Dėl varžybų Lietuvos pajūrio paplūdimiai neliko be gelbėtojų priežiūros.

Pasak A.Siakki, jauni žmonės veržėsi dalyvauti šiame renginyje, todėl klaipėdiečiai parengė jam dvi komandas – iš dirbančiųjų Smiltynėje bei Menragėje ir Giruliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

123

123 portretas
Tačiau, pagal Lietuvos profesionalių gelbėtojų čempionato nuostatus, esant tokiai situacijai, pergalė skiriama komandai, kuri nugalėjo estafetės rungtyje. Estafetę, kurioje reikėjo 200 metrų bėgti, 200 metrų plaukti ir vėl tokį patį atstumą bėgti laimėjo Neringos komanda. Todėl Palangoje vykusiame Lietuvos profesionalių gelbėtojų čempionate pirmąją vietą užėmė Klaipėdos komanda. Tai kaip cia suprasti??? Kas laimejo?

aš portretas
Įdomu,kas buvo savanoriais skęsti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių