Palangos Kurhauzo rekonstrukcija prasidės pavasarį

Po šią savaitę surengto pasitarimo Vyriausybės rūmuose paaiškėjo, kad Palanga gali drąsiai planuoti Kurhauzo mūrinės dalies atstatymą.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus teigė, kad po liepą Palangoje vykusios išvažiuojamojo Vyriausybės pasitarimo savivaldybė turėjo padaryti „namų darbus“. Jie - atlikti.

"Valstybė suformavo 52,7 aro žemės sklypą, jis įregistruotas Lietuvos Respublikos vardu. Kitas darbas, kuris turėjo būti padarytas – parengti Savivaldybei priklausančios Kurhauzo dalies techninis projektas bei nupirkta paslauga. Šiuo metu tai yra daroma – „Valstybės žiniose“ jau paskelbta apie tarptautinį konkursą, spalio viduryje bus atplėšiami vokai. Iki kovo bus parengtas Savivaldybei priklausančios mūrinės dalies techninis projektas“, - kalbėjo Palangos meras.

Savivaldybė techniniam projektui parengti miesto biudžete yra suplanavusi apie 150 tūkst. litų, dar 1 mln. litų turėtų skirti valstybė – Savivaldybė Kultūros paveldo departamentui yra pateikusi paraišką dėl finansavimo. Už šią sumą kitąmet bus atstatyta mūrinė pastato dalis, uždengtas stogas, sudėti langai. Dar po metų bus įrengtas pastato vidus, ir miestui priklausančioje Kurhauzo dalyje bus galima įkurti rotušę. Joje vyktų iškilmingi visuomenės renginiai, svečių priėmimas, miesto Tarybos posėdžiai.


Šiame straipsnyje: PalangapastataiKurhauzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
itariu kad atstatymas kainuos kiek ir valdovu rumai. Bet ko palangai labai reikia tai viesbuciu ir kad dar butu prie juros!

Palanga pasaka

Palanga pasaka portretas
Kurchauze galėtų padaryti,kokį restoraną.

o ta baidykle

o ta baidykle portretas
prie zuvedros ir parko ar nugriaus? Rubiko kubikas ten viska bjauroja.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių