Palangos taryba pritarė obelisko su sovietine simbolika nugriovimui

Palangos taryba pritarė siūlymui demontuoti kurorto centre esantį obeliską su sovietine simbolika, ketvirtadienį socialiniame tinkle pranešė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

„Šiandien posėdžiavusi Savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė siūlymui demontuoti Palangos centre esantį obeliską su sovietine simbolika. Karių palaikai nebus iškelti“, – pranešė meras.

Pasak Š. Vaitkaus, kad būtų galima demontuoti minėtą obeliską, dar būtina sulaukti Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos sprendimo dėl šio kultūros paveldo objekto vertingųjų savybių patikslinimo, taip pat – gauti Kultūros paveldo departamento pritarimo.

Kaip skelbia meras, išsprendus obelisko demontavimo klausimą, Palangos miesto centras neilgai trukus neatpažįstamai pasikeistų.

„Netolimoje ateityje planuojama rekonstruoti prezidento Jono Žemaičio paminklo aikštę kartu su sovietinių karių kapavietės teritorija, sujungiant šiuo metu esančias dvi skirtingas erdves į vientisą skverą. Obeliskas su sovietine simbolika bus pakeistas paminkline lenta, nurodant sovietinių karių palaidojimo vietą“, – pranešė meras.

Kultūros ministerijos duomenimis, iš viso Lietuvoje yra 158 objektai, kurie yra šalia sovietinių karių kapų. Jie buvo įtraukti į paveldo sąrašus „apsisaugant nuo tam tikrų provokacijų“.

Kelios dešimtys jau išbraukta iš kultūros paveldo registrų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Pagarba palangiškiams

labai apmaudu uz tevyne

labai apmaudu uz tevyne portretas
deja viskas, ka sugeba lietuva - kariaut su paminklais geda!

Anonimas

Anonimas portretas
seniai laikas griauti visus sovietinius "obeliskus".
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių