Palangos valdžia leido išvežti olandų atrakcionus

Palangos valdžia leido išvežti olandų atrakcionus. J.Basanavičiaus gatvėje turėtų likti stovėti tik du teismo nukentėjusiųjų prašymu areštuoti įrenginiai.

Dėl leidimo, kad būtų galima sunkiasvorėms mašinoms važiuoti J.Basanavičiaus gatve, kreipėsi ne pati olandų atrakcionų savininkė „Leander LTU“, o vokietė. Prašymas pateiktas prieš ketverias dienas.

Iš pradžių Palangos savivaldybės buvo prašoma išduoti leidimo važiuoti J.Basanavičiaus gatve 25 vilkikams. Tačiau galiausiai šis skaičius sumažėjo iki 16.

„Įsivėlė klaida. Moteris, kuri kreipėsi dėl leidimo, įrašė per didelį transporto priemonių skaičių“, – tvirtino Palangos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Bronius Martinkus.

Penktadienį kurorto Saugaus eismo komisija nustatė maršrutą, kuriuo bus išvežami atrakcionai. Vilkikai važiuos J.Basanavičiaus gatve, Birutės alėja, Kęstučio, L.Vaineikio gatvėmis, Klaipėdos plentu, Kretingos gatve ir taip paliks Palangą.

Patvirtinus maršrutą direktoriaus įsakymu buvo išduotas leidimas. Jo prireikė, nes J.Basanavičiaus gatvėje leidžiamas iki 7 tonų svorio transporto priemonių eismas.

Atrakcionus vežančių vilkikų svoris su priekabomis siekia iki 30 tonų. 7 tonų ribą viršija visi vilkikai. Už kiekvieną papildomą toną atrakcionų savininkai turi sumokėti mokesčius.

Tačiau, anot B.Martinkaus, sumos nėra didelės – siekia po 6-7 litus už vieną mašiną. Taip yra, nes, pažeisdami kelio ženklą, vilkikai važiuos 250 metrų. Kilometras kainuoja 24 centus.

„Įsakymą dėl leidimų išvežti atrakcionus, išskyrus tuos, kurie areštuoti, pasirašysiu iki darbo dienos pabaigos. Neišduoti leidimo neturime pagrindo. Gavę leidimus savininkai išsivežti atrakcionus galės, kad ir šiandien“, – pabrėžė pavaduotojas.

Numatytas ir žalos atlyginimas, jei ši bus padaryta atrakcionų išvežimo metu.

Ketvirtadienį Vilniaus trečiojo apylinkės teismo sprendimu buvo areštuoti du olandų atrakcionai: centrifuga, kurioje buvo užstrigę vaikai, ir „aštuonkojis“. Jų negalima išvežti iš Lietuvos, kol nebus panaikintos šios laikinos apsaugos priemonės.

Tokių priemonių imtasi, nes baimintasi, kad nukentėjusieji gali negauti kompensacijų dėl patirtos žalos.


Šiame straipsnyje: atrakcionai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Jei areštuojamas automobilis, tai jis saugomas policijos aikštelėje? Ar pats savininkas turi saugoti areštuotą turtą? Ko gero areštuotus atrakcionus reikia pervežti į policijos arba teismo kiemą ir ten palikti saugojimui.

to RK

to RK portretas
O kai arestuojams namas ji irgi perveza i policijos aikstele? O kai banko saskaita tai ja irgi isgrynina ir perveza? O kai kateris tai ji irgi perveza? Tu gal nesijaudink be taves susitvarkys.

SS

SS portretas
tai dabar aišku kam ėjo "otkatai" :)))) O meras dar vaidino mergaitę prieš visą šalį :) Melagių melagius.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių