Pandemija neužgožė gerumo: labdaros projekto metu Klaipėdos licėjus surinko 100-tūkstantąją auką

  • Teksto dydis:

Visame pasaulyje kilusi COVID-19 pandemija šiemet sujaukė daugelio gyvenimo planus. Tačiau kūrybiškų ir gerų žmonių iniciatyvos yra „stipresnės” už virusą ir dažnai randa saugius kelius materializuotis. Pandemijos gniaužtams šiemet nepasidavė ir Klaipėdos licėjaus bendruomenė, kuri jau septynioliktą kartą iš eilės įgyvendino gražia tradicija tapusį kalėdinį paramos labdaros projektą.

Renginys neeilinėmis sąlygomis

Klaipėdos licėjaus mokiniai nuolat dalyvauja įvairiuose paramos projektuose ir savanorystės veiklose: padeda beglobiams gyvūnams bei jais besirūpinančioms organizacijoms, dažnai savo iniciatyvomis pradžiugina vienišus senelius, lankosi specialių poreikių vaikų ugdymo įstaigose ir centruose, taip pat, kai situacija šalyje leidžia, rengia įvairius susibūrimus ir muges įstaigos bendruomenei.

Visą šią veiklą kasmet vainikuodavo išskirtinis kalėdinis paramos labdaros koncertas, kurio metu būdavo renkamos lėšos įvairiems socialiai jautriems projektams ar įstaigoms.

Šiemet dėl šalyje kilusios pandemijos tradicinio koncerto formato teko atsisakyti, tačiau renginys vis vien įvyko ir įgavo naujų spalvų persikeldamas į internetinę erdvę.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

Visi norintys renginį galėjo stebėti „Facebook“ ir „Youtube“ platformose, o jo metu pasirodymus žiūrovams padovanojo tiek mažiausieji, tiek ir vyresni Klaipėdos licėjaus mokiniai.

Vienintelis tokio mąsto ir tęstinumo projektas Lietuvoje

Projekto iniciatorė – Klaipėdos licėjaus vadovė dr. Regina Kontautienė džiaugėsi, kad net ir šiuo sudėtingu laikotarpiu atsirado gerų žmonių, kurie noriai prisidėjo prie šio projekto tęstinumo.

„Šie metai visiems buvo itin sudėtingi ir kupini iššūkių. Itin džiugu, kad ši graži iniciatyva nenutrūko. Labai norėčiau padėkoti visiems prisidėjusiems, kad šis renginys šiemet įgautų saugesnę formą ir visiems žmonėms, kurie nepamiršo dalintis gerumu ir šiluma net ir šiuo komplikuotu laikotarpiu“, – teigė dr. R. Kontautienė.

Klaipėdos licėjaus vadovei pritarė ir renginio režisierius bei vienas organizatorių Tomas Jašinskas, kuris itin džiaugiasi, kad šiemet, nepaisant iškilusių sunkumų, projektas įvyko.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

„Dėl saugumo reikalavimų didžiąją nuotolinio renginio dalį reikėjo nufilmuoti anksčiau ir skirtingose lokacijose, tad šiemet tikrai netrūko veiklos. Tačiau tai yra tikriausiai vienintelis tokio mąsto ir tęstinumo projektas, kurį mūsų šalyje savarankiškai organizuoja švietimo įstaiga. Būtų itin gaila, jei jis šiemet nebūtų įvykęs”, – kalbėjo T. Jašinskas.

Surinktos lėšos padeda įgyvendinti prasmingus projektus

Šiemet labdaros paramos renginio metu buvo paaukota 7 tūkst. eurų, o visi norintys prisidėti dar gali tai padaryti iki žiemos švenčių. Visos šios lėšos bus skirtos šalia Klaipėdos pranciškonų vienuolyno įsikūrusiam vaikų ugdymo klubui „Švento Pranciškaus paukšteliai“ ir specialių poreikių turinčius vaikus ugdančiai Klaipėdos „Medeinės“ mokyklai. Klaipėdos licėjus paramai visada skiria visas suaukotas lėšas, o renginio išlaidas mokykla prisiima sau. Visos surinktos lėšos yra apskaitomos griežtai, pervedamos į atskirą mokyklos sąskaitą paramai, iš kurios bankiniais pavedimais pasiekia paramos gavėjus, pagal paramos sutartis.

Abiejų remiamų įstaigų vadovės itin džiaugiasi žmonių suteikta pagalba ir teigia, kad jau yra numatyti projektai, prie kurių įgyvendinimo ši finansinė parama prisidės.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

Klaipėdos „Medeinės“ mokyklos vadovė Elena Knyzaitė pasidžiaugė, kad ilgametis bendradarbiavimas su Klaipėdos licėjumi padėjo įgyvendinti ne vieną projektą gerinant mokyklos infrastruktūrą ir individualizuojant edukacines veiklas.

„Praėjusiais metais šio projekto dėka mums pavyko įsirengti lauko muzikines klases. O šiemet ketiname toliau vystyti šią erdvę ir įrengti nuo lietaus ar saulės apsaugančias pavėsines“, – teigė mokyklos vadovė.

Parama rinkta aukcione parduodant žymių menininkų projektui dovanotus kūrinius

Vaikų ugdymo klubo „Švento Pranciškaus paukšteliai“ vadovė Janina Urbikienė teigė, kad surinktos lėšos padės įgyvendinti net du planuojamus projektus. „Netoli mūsų teritorijos, šalia Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios, greitai turėtų atsirasti Sensorinis sodas, kurio įrengimą remia Europos Sąjungos fondai. Dalis Klaipėdos licėjaus paaukotų lėšų bus skirtos šio sodo priežiūrai. Taip pat ugdymo klube ketiname įrengti specialų kupolą, kur vaikai galėtų miegoti ir linksmai leisti laiką”, – planais dalijosi J. Urbikienė.

Klaipėdos licėjaus nuotr.

Šiemetiniame renginyje be Klaipėdos licėjaus vaikų koncertinių pasirodymų ir kitų atrakcijų vyko aukcionas, kuriam savo darbus geranoriškai padovanojo įvairūs Lietuvos menininkai.

Per projekto gyvavimo metus paaukota įspūdinga suma

Per visus septyniolika akcijos gyvavimo metų iniciatyvos organizatoriams jau pavyko surinkti daugiau nei 100 tūkst. eurų.


Projekto metu surinktomis lėšomis buvo paremta:

cukriniu diabetu sergantys vaikai, prisidedant prie E. Mildažytės organizuojamo projekto „Diabitė“;

Klaipėdos „Danės“ vaikų globos namai;

„Maltos ordino“ pagalbos tarnyba (MOPT);

Klaipėdos Vaikų širdies asociacija;

Klaipėdos Jūrininkų ligoninės Onkohematologijos skyrius;

Klaipėdos Krizių centro šeimų vaikai;

Klaipėdos Regos ugdymo centras;

„Medeinės“ mokykla, kurioje mokosi specialiųjų poreikių turintys vaikai;

Šv. Pranciškaus onkologijos centras prie Klaipėdos Šventojo Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios;

Autizmo spektro sutrikimų turinčių vaikų ugdymo centras „Elgesio sprendimai“;

Mamų unijos globojami vaikai,

o taip pat: socialiai remtinų šeimų vaikai, vaikai, sergantys neurologinėmis ligomis, turintys fizinę ar protinę negalią, patyrę psichoemocinių traumų. Šiems vaikams buvo padovanoti terapiniai užsiėmimai Delfinų terapijos centre. Atsiliepta ir į pavienių šeimų prašymus dėl pagalbos sergantiems vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių