Paplūdimių gelbėtojų atranka šiemet – vangesnė

Uostamiestyje jau suformuota pirmoji gelbėtojų grupė, užtikrinsianti saugumą paplūdimiuose vasaros sezonu. Šįkart norą tapti gelbėtojais pareiškė kiek mažiau žmonių nei pernai.

Laisvą Velykų pirmadienį Klaipėdos baseine vyko gelbėtojų atranka.

Palyginti su ankstesniais metais, šį sykį dalyvių skaičius buvo kuklesnis. Pernai pirmojoje atrankoje dalyvavo 42 kandidatai, šiemet – 35.

Visi jie turėjo atlikti tam tikras užduotis: pirmiausia pademonstruoti savo plaukimo įgūdžius, ištvermę, tada transportuoti pavargusį plaukiką.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Siakki, mažėjantį dalyvių skaičių lemia emigracija, be to, ne visi jaunuoliai yra puikūs plaukikai.

Tradiciškai jaučiamas merginų trūkumas. Kol kas tarp būsimų gelbėtojų – tik penkios.

Jų sulaukti tikimasi antrojoje gelbėtojų atrankoje, kuri vyks gegužės 19-ąją.

"Pirmoji grupė atrinkta, ją sudaro apie 30 žmonių. Šią savaitę prasidės teoriniai ir praktiniai apmokymai", – sakė A.Siakki.

Pirmadienį pasirodžiusieji truputį silpniau turi galimybę pasitempti ir dar kartą išbandyti savo jėgas antrojoje atrankoje.

"Bendras visų dalyvavusiųjų lygis – normalus. Yra ir senbuvių, ir naujokų, o visą padėtį žinosime tik gegužės pabaigoje, kai suformuosime dar vieną grupę", – apibūdino direktoriaus pavaduotojas.

"Svarbiausia, kad žmonės nebijotų pačios atrankos ir drąsiai ateitų pabandyti. Jeigu gerai plaukia, tikrai gauna darbą ir tampa gelbėtojais", – kvietė pašnekovas.

Sezoninį gelbėtojo darbą dažniausiai renkasi jauni žmonės, studentai, išlieka ir senbuviai, kurie vienu metu derina net kelias veiklas, taip pat jūrininkai, praleisti vasaros sugrįžę į namus.

Pirmoji atrinkta gelbėtojų grupė netrukus pradės mokymus. Pirmiausia jiems bus dėstoma teorija, taip pat reikės išklausyti ir pirmosios pagalbos kursus, vyks praktiniai užsiėmimai paplūdimiuose.

Gelbėtojai bus supažindinti su paplūdimiais, technika, darbo priemonėmis.

Gelbėtojai paplūdimiuose darbą pradės startavus vasaros sezonui. Jį savo įsakymu paskelbia Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

Vasaros sezonu gelbėtojai paplūdimiuose dirba dviem pamainomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių