Paplūdimiuose – gelbėtojų pratybos

Pliažuose dirbantys gelbėtojai dalyvavo pratybose, vykusiose audringoje Baltijos jūroje. Per bangas jie turėjo pasiekti skęstantįjį, jį pargabenti į krantą ir suteikti pagalbą.

Gelbėtojų pratybos organizuotos sekmadienį. Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki pasakojo, kad oro sąlygos joms buvo labai tinkamos – bangavimas siekė tris balus.

„Laukėme, kol bangavimas bus nedidelis, kad gelbėtojai galėtų pasitreniruoti, kaip priplaukti prie skęstančiojo, ištraukti jį iš duobės, pargabenti į krantą, suteikti pagalbą. Pratybose naudotas ir vandens motociklas“, – pasakojo pavaduotojas.

Saulėtą dieną paplūdimyje buvo nemažai žmonių. Jie susidomėję stebėjo reginį.

Šiuo metu Baltijos jūros vanduo – dar vėsus. Jo temperatūra siekia vos dešimt laipsnių šilumos. Paklaustas, ar nebuvo šalta nerti į bangas, A.Siakki atsakė: „Gelbėtojams niekada neturi būti šalta“.

Tai antrosios gelbėtojų pratybos šį sezoną.Anąkart jos buvo organizuojamos jūroje esant štiliui. Tada buvo naudojamas ne vandens motociklas, o guminė valtis.

Pratybų scenarijus buvo panašus. Gelbėtojai turėjo pasiekti skęstantįjį, įkelti jį į valtį, pargabenti į krantą ir suteikti pirmąją pagalbą.

„Pratybos vyksta nuolat. Stengiamės praktikuotis kuo įvairesnėmis oro sąlygomis. Dabar mokėsi viena gelbėtojų komanda, vėliau – kitos. Pratybos vyks visą vasarą“, – komentavo pavaduotojas.

Uostamiesčio gelbėtojams šį sezoną dar neteko gelbėti jūroje į nelaimę pakliuvusių žmonių. Kol kad daugiau darbuojamasi krante. Tam įtakos turi vėsus Baltijos jūros vanduo.

Poilsiautojai į gelbėtojus pagalbos kreipėsi dėl smulkių traumų. Rūpesčių kelia ir neblaivūs asmenys.

Sekmadienį vieną įkaušusį vyrą teko išprašyti iš Smiltynės paplūdimio, esančio prie Naujosios perkėlos. Čia gyventojas atėjo nešinas degtinės buteliu ir toliau vienas ją gėrė. Gelbėtojai vyro paprašė palikti paplūdimį. Šis tai padaryti atsisakė. Dėl to teko kviesti policiją. Pareigūnai vyrą išvežė iš paplūdimio.

„Tokie atvejai Smiltynėje – labai reti. Dažniau girtauti atvažiuojama į Melnragės ir Girulių paplūdimius“, – tvirtino pavaduotojas.

Panašių atvejų uostamiesčio pliažuose jau buvo ne vienas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebejau

Stebejau portretas
Maciau pratybas, saunuoliai! Malonu ziureti, jauni stiprus zmones dirba rimta ir labai reikalinga darba. Aplamai labai patiko kad nuolat jie matomi, tai patrulioja, tai informuoja poilsiautojus per garsiakalbius. Aciu, su Jumis saugu! Sekmes!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių