Pereiti į pagrindinį turinį

Parduotuvės dirbs ir per šventes

2009-11-24 05:00
Parduotuvės dirbs ir per šventes
Parduotuvės dirbs ir per šventes / V.Liaudanskio nuotr.

Nors per šventes į parduotuves užsuka itin mažai klientų, prekybininkai nutarė parduotuvių durų neužverti. Šiemet beveik visos jos dirbs ir per Kalėdas, ir per Naujuosius metus.

Prieš dvejus metus visi Lietuvoje veikiantys prekybos tinklai buvo susitarę kasmet nedirbti gruodžio 25-ąją ir sausio 1-ąją, tačiau toks jų susitarimas subliūško jau pernai, kai sprendimus dirbti ar ne kiekvienas jų priėmė individualiai.

Tad šiemet pirmosiomis Kalėdų bei Naujųjų metų dienomis dirbs dalis "Norfos", "Rimi" bei "Maxima" parduotuvių. Vienintelio prekybos tinklo "Iki" parduotuvės dirbs tik per Kalėdas, sausio 1-ąją neveiks nė viena šio tinklo parduotuvė.

Pasak "Iki" atstovo spaudai Valdo Lopetos, nedirbti sausio 1-ąją jų kolektyve yra tradicija, tad jos laužyti tik dėl to, kad veiks kitos parduotuvės, neketinama.

"Jau daugybę metų nedirbame sausio 1-ąją, nes norime, kad ši diena šventė būtų ne tik visiems mūsų klientams, bet ir darbuotojams. Tą dieną pirkėjų srautai išties labai maži, todėl tikrai daug neprarasime – visi apsiperka dar iki švenčių", – patikino jis.

"Maximos" ir "Norfos" atstovai pabrėžė, kad per šiųmetes šventes veiks ne visos jų parduotuvės, o tik tos, kuriose sulaukiama daugiausiai klientų. Kurios parduotuvės dirbs, o kurios ne, klientams bus pranešta likus kelioms dienoms iki švenčių.

Tačiau "Rimi" parduotuvės dirbs visos, tik skirsis jų darbo laikas.

"Šventiniu laikotarpiu kiekvienos parduotuvės darbo laiką pakoreguosime pagal pirkėjų ir darbuotojų poreikius bei apsipirkimo ypatumus. Vienose jų ankstinsim rytines darbo valandas, kitur – vakarines. Pavyzdžiui, didžiųjų parduotuvių darbo laikas bus prailgintas švenčių išvakarėse, o jų metu parduotuvės pradės dirbti vėliau", – komentavo "Rimi" atstovė ryšiams su visuomene Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų