Pereiti į pagrindinį turinį

Pareigūnai krėtė aplinkosaugininką

2009-12-05 05:00
Laimikis: aplinkosaugininko garaže radę tinklų, pareigūnai įtaria, kad jie galėjo būti pavogti iš konfiskuotų daiktų sandėlio.
Laimikis: aplinkosaugininko garaže radę tinklų, pareigūnai įtaria, kad jie galėjo būti pavogti iš konfiskuotų daiktų sandėlio. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Policija atliko kratą Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos darbuotojo garaže. Spėjama, kad pareigūnų aptikti tinklai gali būti pradingę iš konfiskuotų daiktų sandėlio.

Inspekcijos sandėlis buvo apvogtas dar prieš mėnesį. Po vagystės pasigesta iš brakonierių konfiskuotų tinklų, valčių ir meškerių. Pareigūnai tuomet įtarinėjo, kad vagystę galėjo padaryti kas nors iš savų arba gerai informuotų asmenų.

"Įlindo į vidų atlenkę sklendę. Spyna nebuvo sulaužyta, manėme, kad su strypu pro durų apačią atlenkta viduje buvusi svirtis. Pradingo apie 50 daiktų – įvairūs konfiskuoti dalykai. Dingo tinklai ir valtys, keletas meškerių", – kalbėjo Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Stanislovas Sudeikis.

Vakar Šyškrantės kaime Rusnės saloje policija iškrėtė vieno inspekcijos darbuotojų sandėlį. Romualdo A. tėvų sodyboje pareigūnai aptiko tinklų. Kol kas nepatvirtinama, ar tai iš sandėlio dingusieji.

"Jei tai tiesa, tai man pačiam sunku patikėti. Žmogus dirbo ūkvedžiu, jis buvo laisvai samdomas. Nuobaudų neturėjo. Senokai jau dirbo ir niekuomet nekėlė įtarimų. Remontuodavo valtis, kitą techniką. Kai reikėdavo, ir reiduose dalyvaudavo. Turėjo neetatinio inspektoriaus pažymėjimą. Jis nėra valstybės tarnautojas", – kalbėjo S.Sudeikis.

Romualdas A. inspekcijoje dirbo jau senokai, tačiau į įtartinas situacijas nebuvo įsivėlęs.

"Kiek girdėjau, aptikus tinklus, jis aiškino, kad jie gali būti jo brolio, kuris užsiima versline žvejyba. Brolis plaukia į jūrą žvejoti", – tikino S.Sudeikis.

Inspekcijos viršininkas pridūrė, kad konfiskuotų daiktų sandėlis Šilutėje apvagiamas nebe pirmą kartą.

"Nėra signalizacijos, vartus šiek tiek sutvarkėme. Prieš dvejus metus prašėme lėšų šio sandėlio remontui. Pagaliau ministerija skyrė pinigų remontui. Ketinome tvarkyti", – kalbėjo S.Sudeikis.

Inspekcijos viršininkas vylėsi, kad įtarimai bendradarbiui nepasitvirtins.

"Mums visiems šokas, aš tikiuosi, kad jis nekaltas", – vylėsi S.Sudeikis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų