Pašalino sumaištį kėlusį ženklą

Painiavą tarp vairuotojų išprovokavęs ženklas Puodžių gatvėje pašalintas. Tad palikti automobilius pažymėtose vietose jau galima legaliai, nesibaiminant nuobaudos.

Dienraštis "Klaipėda" jau rašė, kad Puodžių gatvėje siekiama užtikrinti saugesnį eismą.

Saugaus eismo komisija apsisprendė, kad pėsčiųjų perėjoje ties Naujojo Sodo gatve reikia įrengti pėsčiųjų salelę.

Kitą perėją, kuri yra ties Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro įėjimu, perkelti Vytauto gatvės link, o kad iš įstaigos vos išėję vaikai nepultų į gatvę, įrengti apsauginę tvorelę.

Nuspręsta leisti Puodžių gatvėje sustoti mašinoms, bet ne ilgiau nei 30 min. Manoma, kad tiek laiko turėtų užtekti tėvams nuvesti vaikus į ugdymo įstaigas.

Būtent dėl stovėjimo vietų ir kilo sumaištis tarp vairuotojų. Nors šios buvo pažymėtos linijomis, vertikalusis ženklas draudė ne tik stovėti, bet ir sustoti.

Tačiau dalis vairuotojų nepaisė pastarojo ir paliko mašinas pažymėtose naujose vietose. Už tokį elgesį jiems grėsė nuobaudos.

Anot Kelių eismo taisyklių, jei horizontalusis kelio ženklinimas neatitinka vertikaliųjų ženklų, reikia vadovautis pastaraisiais.

Tačiau vertikalieji ženklai, kurie neatitiko horizontaliojo ženklinimo, netrukus buvo pašalinti.

Saugaus eismo komisija taip pat pritarė S.Dacho progimnazijos prašymui įrengti pėsčiųjų perėją Bokštų gatvėje. Atkreiptas dėmesys, kad daug vaikų į mokyklą ateina iš tos pusės, o kirsti gatvę sudėtinga.

Taip pat savivaldybės administracijai pavesta išanalizuoti, kaip organizuoti eismą šiame kvartale, kad būtų užtikrintas didesnis saugumas. Veikiausiai tai bus daroma ratu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ed

Ed portretas
Višosios tvarkos šunyčiai rinko miestui pinigėlius,pagaliau sveikas protas nugalėjo,juk yra kitų taškų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių