Pasaulio čempionatą iš Klaipėdos paveržė Vilnius

Klaipėdos viltys kitąmet uostamiestyje surengti pasaulio ledo ritulio čempionatą sudužo į šipulius – Nacionalinės ledo ritulio lygos taryba šią savaitę nusprendė, kad pirmenybes tikslingiausia rengti Vilniuje.

Nacionalinė ledo ritulio lyga pasiūlymus kitąmet surengti pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės varžybas buvo pateikusi trims savivaldybėms: Vilniui, Kaunui ir Klaipėdai. Pastarosios politikai patys pirmieji apsisprendė ir vienbalsiai pritarė, kad toks čempionatas vyktų pajūryje.

Savivaldybės taryba net įsipareigojo kitų metų miesto biudžete numatyti 330 tūkst. litų, kurie būtų skirti padengti Klaipėdos arenos nuomos išlaidas.

„Ledo ritulys – sparčiai populiarėjanti sporto šaka, todėl tikrai būtų smagu, jei čempionatas vyktų Klaipėdoje“, - pabrėžė politikai.

Jie vylėsi, jog koziriu ir taps tai, kad jie priimti čempionatą nusprendė pirmieji.

Tačiau visai kitos nuomonės buvo Nacionalinės ledo ritulio lygos taryba. Keturi jos nariai balsavo už tai, kad čempionatas vyktų Vilniaus „Siemens“ arenoje, po vieną balsą gavo Kauno „Žalgirio“ ir Klaipėdos arenos.

Vilniaus kandidatūrą dar turi patvirtinti tarptautinė ledo ritulio federacija, kuri rugsėjį susirinks į pusmetinį kongresą.

Pasaulio čempionatas vyks kitų metų balandžio 20-26 dienomis. I-o diviziono B grupėje žais Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Olandijos, Rumunijos, Kroatijos ir Lietuvos komandos.

Analogiškas čempionatas Lietuvoje jau vyko 2009 metais ir taip pat Vilniuje. Tuomet į Lietuvos rinktinės rungtynes vidutiniškai rinkosi po 7,3 tūkst. žiūrovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

abc

abc portretas
wilnius kaip visalaik, pirstai i save. Todel ta Lietuva ir merdi del tokiu nesamoniu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių