Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio futbolo čempionatas – be sirgalių iš Klaipėdos

2010-06-07 05:00
Populiaru: skelbiama, kad jau parduoti beveik visi 3 mln. bilietų į visas 64 čempionato varžybas.
Populiaru: skelbiama, kad jau parduoti beveik visi 3 mln. bilietų į visas 64 čempionato varžybas. / SCANPIX nuotr.

Klaipėdiečiai nesiryžo vykti į Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą, nes kelionės kaina siekia nuo keliolikos iki keliasdešimt tūkstančių litų.

Išsigando teroristų

Didžiausias šių metų sporto renginys prasidės jau šią savaitę. Į tolimą šalį išvyks tik saujelė lietuvių.

„Negalima net lyginti lietuvių susidomėjimo šiųmečiu pasaulio futbolo čempionatu su tais, kurie vyko Europoje. Į PAR vyks labai mažai mūsų tautiečių“, – teigė išvykas į futbolo šventę organizuojančios kelionių agentūros „Saitas“ rinkodaros direktorius Rimvydas Rukaitis.

Jis įvardijo dvi priežastis, kodėl lietuviai nevyksta į pasaulio futbolo čempionatą. „Bilietus į varžybas reikėjo įsigyti maždaug prieš metus, o kaip tik tuomet pasirodė informacija, kad per čempionatą išpuolių gali surengti teroristai, todėl žmonės išsigando dėl savo saugumo ir kelionių atsisakė. Dabar saugumo problemos išspręstos, bet labai išaugo kelionės kaina. Bilietai į įvairias varžybas kainuoja iki penkiolikos kartų daugiau, nei buvo prieš metus“, – dėstė R.Rukaitis.

Klaipėdiečių nesulaukė

Dar viena bėda – beveik visi bilietai į varžybas yra parduoti, o be jų vykti į tolimą Pietų Afrikos Respubliką būtų tiesiog kvaila. „Aišku, galima tikėtis, kad bilietų į varžybas pavyks nusipirkti vietoje, tačiau tikrai nepatarčiau rizikuoti, mokėti tūkstančius litų už lėktuvų bilietus, o nuvykus į Afriką likti anapus už stadiono užkardų“, – patarimais dalijosi kelionių organizatorius.

Keliones į pasaulio futbolo čempionatą organizuoja vos kelios agentūros. Nė vienoje jų nėra futbolo aistruolių antplūdžio. „Dar nesulaukėme nė vieno klaipėdiečio, kuris domėtųsi kelione į PAR. Manau, kad atbaido kaina. Be to, lietuviai yra paskutinės minutės žmonės. Tačiau reikia suprasti, jog paskutinėmis dienomis suorganizuoti išvyką į pasaulio futbolo čempionatą yra labai sunku ir brangu“, – neslėpė kelionių agentūros „Neoturas“ Klaipėdos skyriaus vadovė Lina Zokienė.

Kaina – 30 tūkst. litų

Penkių dienų išvyka į PAR ir galimybė pamatyti dvejas grupės varžybas vienam žmogui kainuoja beveik 7 tūkst. litų.

Kur kas brangesnė kelionė į pasaulio futbolo čempionato pusfinalio ir finalo varžybas. Ją organizuojančios kelionių agentūros interneto tinklalapyje skelbiama, kad 13 dienų išvyka į PAR kainuoja nuo 13 iki 28 tūkst. litų. Į kelionės kainą įskaičiuotos tik keturios ekskursijos ir gyvenimas viešbučiuose, o už skrydžius ir bilietus į pusfinalių ir finalo varžybas reikia susimokėti papildomai.

Klaipėdietis verslininkas Rimantas Cibauskas, kuris vyksta į kone visus krepšinio bei futbolo pasaulio ir Europos čempionatus, kol kas dar svarsto, ar keliauti ir į PAR. „Turiu galimybių gauti bilietus, todėl, ar vykti į čempionatą, nuspręsiu šiek tiek vėliau, kai jau bus aišku, kokios komandos pateko į aštuntfinalius. Dabar dar anksti planuoti, nes paskui gali nusivilti, kad matysi ne tas komandas. Tačiau labai norėtųsi išlaikyti tradiciją nukeliauti į čempionatą“, – teigė R.Cibauskas.

Viltis – verslininkai

Į PAR neišvykę klaipėdiečiai pasaulio futbolo čempionato varžybas galės stebėti arba namuose, arba kavinėse, nes dauguma jų jau dabar informuoja, kad rodys rungtynes.

„Miestui būtų per brangu kurioje nors aikštėje pastatyti didelį ekraną, nors, aišku, būryje žiūrėti varžybas yra smagiau. Mes ekranus statysime tik pasaulio krepšinio čempionatui“, – teigė savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vyriausiasis specialistas Ignas Pocius.

Tačiau jis vylėsi, jog dar atsiras verslininkų, kurie patys viešoje erdvėje pastatytų didelius ekranus, pilstytų alų ir taip esą užsidirbtų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų