Pasitaiko ne kasdien – išskirtinė galimybė išsinuomoti unikalią erdvę lauko reklamai

  • Teksto dydis:

Sumanūs klaipėdiečiai sugalvojo būdą, kaip panaudoti jiems priklausančio daugiabučio namo bendrąsias erdves, užsidirbti pinigų ir juos panaudoti namo atnaujinimo reikmėms.

Klaipėdoje Kuosų g. 20 namą žino bene visi klaipėdiečiai ir nemažai miesto svečių. Tai – ne tik aukščiausias daugiabutis gyvenamas namas uostamiestyje, bet ir visoje Lietuvoje. Modernios architektūros, 34 aukštų name susikūrusi stipri kaimynų bendruomenė, kuri jau senokai audė mintį, kaip išnaudoti didžiulio pastato bendrąsias erdves.

Padedant namo prižiūrėtojui „Mano BŪSTUI“ aktyvūs gyventojai nutarė paskelbti aukcioną ir išnuomoti ant pastato stogo terasos esantį plotą, kuriame galėtų atsirasti didžiulis reklaminis lauko stendas. Kadangi pastatas matomas kone iš bet kurios Klaipėdos vietos, tokia idėja turėtų būti patraukli potencialiems nuomininkams.

Džiugu, jog gyventojai priėmė sprendimą iš savo valdomo turto uždirbti pinigų ir juos skirti ne asmeniniams poreikiams, bet namo tvarkybos darbams.

 

„Šis daugiabutis namas ne tik išskirtinis savo architektūriniais, bet ir inžineriniais sprendimais, o jo aukštis ir vieta tarsi suponuoja mintį, jog ant stogo esanti laisva erdvė gali būti racionaliai panaudota. Būtent taip ir nusprendė daugiabučio savininkų dauguma, kuri nutarė, kad reikia skelbti aukcioną ir didžiausią kainą pasiūliusiam dalyviui išnuomoti reklaminį plotą. Taigi tai puiki proga visiems norintiems būti matomiems klaipėdiečiams bei miesto svečiams“, – sakė Kuosų g. 20 namo „Mano BŪSTO“ klientų atstovė Sandra Bladžienė.

Aukciono sąlygos labai paprastos. Pradinė nuomos kaina – 2 000 eurų (plius PVM) per mėnesį. Saugiu ir teisėtu reklamos įrengimu, stendo ir laikiklių technine būkle turi pasirūpinti nuomininkas. Tuo atveju, jeigu reklamai bus reikalinga elektros energija, nuomininkas privalės apmokėti už faktiškai sunaudotą elektros energiją pagal įrengtą apskaitos prietaisą. Potencialūs nuomininkai savo pasiūlymus gali teikti iki rugpjūčio 1 d. e. paštu sandra.bladziene@manobustas.lt.

Išvardintas sąlygas atitikusio dalyvio pasiūlymas iš pradžių bus pristatytas daugiabučio bendraturčiams. Tik jie daugumos sprendimu priims galutinį sprendimą.

S. Bladžienės teigimu, visos iš nuomos gautos lėšos bus skirtos išimtinai Kuosų g. 20 namo inžinerinių sistemų atnaujinimo darbams.

„Šis daugiabutis namas yra ganėtinai sudėtingas inžinerinis statinys, tad ir jo priežiūrai reikalingos atitinkamos investicijos. Džiugu, jog gyventojai priėmė sprendimą iš savo valdomo turto uždirbti pinigų ir juos skirti ne asmeniniams poreikiams, bet namo tvarkybos darbams. Tai puikus pavyzdys, kad namo bendruomenei rūpi jų pačių turtas“, – teigė „Mano BŪSTO“ klientų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių