Paskolų portfelyje – nauja suma

Uostamiesčio politikai neabejodami leido Klaipėdos savivaldybei pasiskolinti dar 6 mln. litų, kurių trūksta uostamiestyje įgyvendinamiems projektams finansuoti.

Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė miesto tarybos nariams vakar vykusiame posėdyje priminė, kad jie jau yra patvirtinę 2012–2014 m. strateginį miesto veiklos planą ir šiųmetį Klaipėdos biudžetą.

Šiuose dokumentuose numatyta, kokie projektai Klaipėdoje bus įgyvendinami ir kokiomis lėšomis jie finansuojami.

"Kai kurių numatytų projektų finansavimui trūksta pinigų, todėl ir reikia pasiskolinti iki 6 mln. litų ne ilgesniam nei 10 metų terminui", – teigė R.Kambaraitė.

Paskolos palūkanoms per metus reikės apie 250 tūkst. litų.

Finansų skyriaus vedėja pabrėžė, jog pinigai bus skirti tik tiems projektams, kurie finansuojami ES ar kitų tarptautinių fondų lėšomis.

Numatyta, jog pinigai bus išdalyti 26 projektams finansuoti.

Miesto tarybos nariui Viačeslavui Titovui užkliuvo, jog savivaldybės administracija nevykdo politikų protokolinio pavedimo, kad jei atsiras papildomų pinigų, juos pirmiausia skirti darželių langams pakeisti.

"Darželių remontas nėra investiciniai projektai, todėl jiems pinigų iš paskolos lėšų negalime skirti. Protokolinis pavedimas buvo toks, jog pinigų darželių langams keisti skirti turėsime, jei biudžete bus viršplaninių pajamų", – paaiškino R.Kambaraitė.

Tačiau V.Titovas pareiškė, jog tikrai nebalsuos už leidimą imti paskolą tik dėl to, kad išvardytuose projektuose, kurie bus finansuojami skolintais pinigais, nėra numatyta pakeisti darželių langus.

A.Barbšys pareiškė, jog konservatorių frakcija sprendimo projekto leisti imti 6 mln. litų paskolą nepalaikys, nes dabar tikrai ne laikas Girulių kempinge statyti stacionarius namelius, o jų statyba ir bus finansuojama paskolos lėšomis.

Tačiau opozicijos balsas taip ir liko tyruose – dauguma tarybos narių balsavo teigiamai ir leido imti 6 mln. litų paskolą.

Šiuo metu savivaldybės paimtų paskolų suma yra apie 100 mln. litų. Šiemet joms grąžinti ir tvarkyti biudžete numatyta šiek tiek daugiau nei 9 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių