Paskutinės sąskaitos už šildymą - mažesnės, bet šokiruoja

Klaipėdiečius šiomis dienomis pasiekusios sąskaitos vėl priminė skausmingai brangų šildymo sezoną.

Nors šilumą tiekiančios bendrovės „Klaipėdos energija“ duomenimis, sąskaitos už balandį yra maždaug trečdaliu mažesnės nei už kovą, tačiau kai kurios jų gerokai viršiją ir šimtą litų.

Balandis buvo 4,5 laipsniais šiltesnis už kovą, kai vidutinė oro temperatūra siekė 0,6 laipsnius šilumos. Be to, radiatoriai šilo ne visą mėnesį – šildymo sezonas buvo baigtas balandžio 26 dieną. Dėl šių priežasčių klaipėdiečiai praėjusį mėnesį suvartojo vidutiniškai 36 proc. mažiau šilumos nei kovą.

Tačiau sąskaitos tiek pat nesumažėjo, nes balandį šiluma kainavo 4,7 proc. brangiau nei ankstesnį mėnesį.

„Klaipėdos energijos“ duomenimis, naujos statybos name gyvenantys klaipėdiečiai už vieno kvadratinio metro buto ploto pašildymą balandį vidutiniškai turės mokėti 75 centus, visiškai renovuoto namo gyventojai – 52 centus, o sename, nerenovuotame name gyvenantys klaipėdiečiai už 1 kv. m. buto ploto šildymą per mėnesį privalės atseikėti 2,65 lito. Pavyzdžiui, standartiniame 50 kv. m. ploto bute gyvenantys miestiečiai turės sumokėti per 130 litų.

Iš piniginės paskutinį kartą ištraukę pinigų už šildymą, klaipėdiečiai gali pasidžiaugti, jog nuo gegužės jiems reikės pigiau mokėti už vandens pašildymą ir temperatūros palaikymą – vadinamąjį gyvatuko mokestį. Nuo gegužės 1-osios šiluma bus 2,29 proc. pigesnė nei balandį. Mažesnė šilumos kaina nustatyta, nes atpigo dujos. Toks reiškinys – tradicinis, nes žiemą dujos yra brangesnis, mat didesnis jų poreikis.

„Klaipėdos energija“ šilumos kaina perskaičiuoja kas mėnesį, jei kuro kaina pakinta daugiau nei 5 proc.


Šiame straipsnyje: šildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių