Pereiti į pagrindinį turinį

Pašto dėžučių tenka ieškoti

2008-12-03 09:00
Pašto dėžučių tenka ieškoti
Pašto dėžučių tenka ieškoti / Vytauto Liaudanskio nuotr. Sudėtinga: norint išsiųsti laišką pašto dėžučių klaipėdiečiams tenka ilgai ieškoti.

Norint išsiųsti laišką, mieste tenka nupėdinti ne vieną kilometrą. Ir jei eisi neteisinga kryptimi, pašto dėžutės gali visai nerasti.

Nutarę, kad geltonosios pašto dėžutės greičiausiai mieste bus visiškai panaikintos, žmonės išsiruošė į paštą.

Tačiau šios įstaigos atstovai tikino, kad niekas nepasikeitė.

Pasak bendrovės "Lietuvos paštas" atstovės spaudai Jurgitos Čepulytės, viešam naudojimui skirtų pašto dėžučių uostamiestyje nesumažėjo – keletas jų tiesiog buvo perkeltos į kitas vietas.

"Kai kurios siunčiamųjų laiškų dėžutės buvo išdėstytos per tankiai ir realios naudos neatnešdavo. Tad išsiaiškinę, kuriose vietose pašto dėžutės reikalingiausios, jų išdėstymą pakeitėme. Galbūt dėl to ir atrodo, kad dėžučių sumažėjo", – tvirtino J.Čepulytė.

Jos teigimu, viešam naudojimui skirtos pašto dėžutės miesto gyvenamosiose vietovėse turi būti įrengtos taip, kad atstumas iki pašto paslaugų naudotojo gyvenamosios ar jo buveinės vietos būtų ne didesnis nei du kilometrai tiesiausiu atstumu.

Atstovė pabrėžė, kad šiuo metu Klaipėdos mieste yra 67 pašto dėžutės, palyginti su praėjusiais metais, bendras jų skaičius nepakito.

"Siunčiamųjų laiškų dėžučių išdėstymas kasmet peržiūrimas, senos dėžutės atnaujinamos, suremontuojamos ar pakeičiamos naujomis. Kai kuriose vietose jos yra nuimamos, kitur, pavyzdžiui, naujai statomuose mikrorajonuose, ar prie naujai atsiradusių verslo centrų – įrengiamos", – paaiškino J.Čepulytė.

Nors jau dabar juntama, kad kalėdinių laiškų siuntimas aktyvėja, pastatyti daugiau pašto dėžučių šventiniam laikotarpiui nesiruošiama. Taip pat nesiryžtama prognozuoti, kiek laiškų šiemet planuojama išsiųsti. J.Čepulytės teigimu, tikėtina, kad taupant pinigus vis daugiau žmonių atsisakys įprastų sveikinimų ir juos siųs elektroniniu būdu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų