Patikrino V. Titovo rėmėjų parašus: politikas Seimo rinkimuose nedalyvaus

Už partizanų vado Adolfo Ramanausko-Vanago paniekinimą nuteistas klaipėdietis Viačeslavas Titovas nebegalės toliau siekti Seimo nario mandato. Marių rinkimų apygardos komisija patikrino kontroversiškai vertinamo politiko surinktus rėmėjų parašus. Paaiškėjo, kad jų nepakanka tęsti tolesnę rinkimų kampaniją.

V. Titovas į parlamentą mėgino pakliūti su Vytauto Šustausko įkurta partija.

Pagal nustatytą tvarką, kandidatuojant į Seimą vienmandatėje rinkimų apygardoje, reikėjo surinkti tūkstantį rinkėjų parašų.

Nedraugiškai Lietuvai žiniasklaidoje V. Titovas dar anksčiau skundėsi, kad esą būtent jam siekiama "sukurti kažkokias papildomas kliūtis, kad galbūt tokiu būdu pašalintų jį iš distancijos".

Tačiau tai yra netiesa. Parašus partijų vienmandatininkams kandidatams reikia surinkti tada, kai partija rinkimuose nepateikia daugiamandačio kandidatų sąrašo.

V. Titovas Klaipėdoje toks buvo vienintelis.

Marių rinkimų apygardos pirmininko Viktoro Greičiaus teigimu, V. Titovo surinktus rėmėjų parašus patikrinusi rinkimų komisija nustatė, kad jų nepakaks tolesnei rinkimų kovai, nors elektroniniu būdu V. Titovą parėmė 13 asmenų, o ant specialių parašų rinkimo lapų pasirašė dar 1 199 žmonės.

Buvo tikrinama, ar visi parašai galioja, ar jie nesidubliuoja, ar visi pasirašiusieji yra iš Marių rinkimų apygardos.

Ir nors V.Titovas surinko per 200 parašų daugiau, nei privaloma pagal įstatymą, galiojančių yra tik 871, o ne tūkstantis, kaip reikalaujama.

"Daugiausia išbrokuota ne tos apygardos rinkėjų parašų. Žmogui pasirašant reikėjo klausti, ar jis priklauso Marių rinkimų apygardai, nes jei jis yra iš kitos apygardos, jo parašas yra niekinis. Todėl V. Titovas kandidatu į Seimo narius patvirtintas nebus", – teigė V. Greičius.

Anot jo, jau pateikta informacija Vyriausiajai rinkimų komisijai, kad V.Titovo kandidatu į Seimo narius registruoti negalima, nes nepakanka surinktų parašų.

Nepasitenkinimą tokia įvykių eiga V. Titovas spėjo pareikšti ir socialiniuose tinkluose.

Jo įsitikinimu, "atsisakymas atpažinti parašus yra dar vienas Lietuvos politinės sistemos neteisybės demonstravimo elementas" (kalba netaisyta – A.D.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvos kriminalinės gaujos

Lietuvos kriminalinės gaujos portretas
vadinamos partijomis, jei galėtų tai valdžią rinktų tik po tarpusavio ,,strielkių"(griežtai uždarų susirinkimų), o visus pajėgius piliečius atiduotų verslui. Be teisių. Be užmokesčio. Tik su atkatais jiems. Vaikai - p' e d f ilams ir gejams, pensininkai ir ligoniai - eutanazijai, nuosavybė, medicina ir išsilavinimas - turtingiems. Su lengvatoms(kaip dabar mokami darželiai)....Ar daug iki tokio lygio šioje politinėje sistemoje trūksta?Gal būtų jau didesnė pusė tokios programos įvykdyta bet kad atėjo valstiečiai...kad juos kur..:D)

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Prisiėjo paskaityti Ramanausko Vanago prisiminimus knygoje "Daugel krito sūnų" dabar pakeistas pavadinimas "Partizanai". Pats Vanagas prisipažįsta kiek sušaudė rusų, o tai jau genocidas, kaip degino pastatus, kaip plėšikavo , nusibodus valgyti galimai atimtą žmogaus paskutinę karvutę paskukui, atimdavo kiaulę. Apiplėšinėdavo pieninę, atimdavo sviestą, grietinę, o kiek įvykdė lauko teismų sušaudant, "nušovėme,sekančią dieną užkasėme". Aš turiu informaciją, kaip asmeniškai Vanagas išsivedė į mišką merginą, kurios likimas lyg šiol nežinomas. Merginos ir liudytojo pavardės žinomos.

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Tamsta Asta, gal galite pacituoti tiksliai, kokiais žodžiais Titovas paniekino Ramanauską Vanagą? Gal tai buvo klausimas, "prieš kabinant atminimo lentą, ar nereikia patikrinti ar Ramanausko Vanago rankos nėra suteptos krauju?" ir še tau 10 000 eurų bauda.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių