Patvinus gatvėms Klaipėdą paralyžiavo spūstys

Ketvirtadienio rytas klaipėdiečiams prasidėjo itin neramiai – gausiu lietumi ir kamšatimis. Kone prasčiausia situacija buvo miesto centre ir pietinėje pusėje. Internautai dalijosi per liūtį vairuotojų pamestomis lentelėmis su valstybiniais numeriais.

Nuo ankstaus ryto interneto socialiniuose tinkluose pasipylė vairuotojų žinutės, raginančios aplenkti vieną ar kitą gatvę. Nuotraukomis su apsemtais automobiliais dalijosi ir dienraščio „Klaipėda“ skaitytojai.

Užtvindytos ir sunkiai pravažiuojamos tapo Liepų, Naujoji uosto, Dubysos, Sausio 15-osios, Mokyklos gatvės. Itin prasta situacija buvo Šilutės plente.

Dėl skęstančių gatvių vairuotojams teko ilgai stovėti kamšatyse.

Skaitytojo nuotr.

Viena klaipėdietė pasakojo dėl užsikišusių Pilies ir Mokyklos gatvių valandą laiko negalėjusi išvažiuoti iš Liepų gatvės.

Apie 8.30 val. potvynis kiek nuslūgo, tačiau ne visiems jis baigėsi laimingai – vairuotojai skundėsi pametę numerio ženklo lenteles.

Ketvirtadienį po pietų valdininkai rinkosi į neeilinį posėdį, kuriame dalyvavo ne tik Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius, Miesto ūkio departamento atstovai, vicemerai, bet ir už lietaus nuotekų sistemą mieste atsakingos bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojai.

Specialistai sulaukė klausimų, kodėl buvo apsemti vieni ar kiti gatvių ruožai, kas daroma, kad tokia padėtis nepasikartotų.

Esą baigus kloti du kilometrus paviršutinių lietaus nuotekų kolektorių, patvinimai Šilutės plento ruože nuo Baltijos prospekto iki Kauno gatvės liausis.

Anot Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, kiekvieną rudenį pasikartojanti situacija klaipėdiečių jau nebeturėtų stebinti.

Užkimšti nuotekų tinklus galėjo rudeniniai lapai, be to, įrengti tokią lietaus nuotekų surinkimo sistemą, kuri visiškai apsaugotų miestą nuo gamtos stichijų, neįmanoma.

 

 

Esą kai kuriose vietose problemos yra užprogramuotos.

"Nėra tokios sistemos, kuri žemiausiose vietose iškart sugertų visą vandenį. Tam reikia laiko", – tikino L.Dūda.

Kaip teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos budinti sinoptikė, vakar iki 10 val. ryto per šešias valandas (Klaipėdoje protarpiais lijo nuo 3.30 val.) iškrito vidutinis kiekis – septyni milimetrai kritulių.

Kiekį nuo 15 milimetrų sinoptikai jau laikytų smarkiu lietumi, tad, panašu, Klaipėda nei vidutiniam, nei smarkiai lietui nepasiruošusi.

Pranašaujama, kad lietus mieste pliaups iki pat kito trečiadienio, išskyrus vienintelį sekmadienį.

Turintiesiems galimybę, esant potvynio grėsmei, L.Dūda rekomendavo rinktis kelionę autobusu.

"Viešasis transportas visada gerai. Pigesnė ir patikimesnė kelionė, mažinanti spūstis gatvėse. Ne tik nuo vandens, bet ir nuo automobilių", – siūlė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tata,

Tata, portretas
Kiekviena dieną naujas mokestis,jau mokau du -,už kiemą valyma,už sezoninės darbus,kiek iš visų surenka tos pinigus?Man vienodai,kam priklauso tos lapus valyti,aš moku,visi moka.Dabar mokesim lietaus mokestį,rytoj saulės mokestį poryt vėjo mokestį.Ta jo tems 400su viršum savivaldybės administracijos "darbuotojams" ir jų giminaičiams ne džiaugtis, ejgu kiekvienas naujas mokestis padidina alga,premijos? Siaubas!

naglas

naglas portretas
runkeliai klaipėdiečiai.Reikėjo galvoti per rinkimus ką renkat.Būtų ninočka meras,tai nei lietųs lytų,nei lapai kristų.Miestas kvepėtų ir nedulkėtų.Galvoti reikia

T.kad

T.kad portretas
Rinkit ka norit, liber-koncervus, socdemus, anarchistus, pocefistus. Nuo to savo srites specialistu nepadauges. Kabinetais ir sedimom vietom taryboje keisis tik pi.Z.dabolai-tai tokie dirbantys tik ležiuviu speSialistai. Tad pripraskit prie balu:)
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių