Pereiti į pagrindinį turinį

Peliukas - vėl Kurpių gatvėje

2008-12-23 09:00
Peliukas - vėl Kurpių gatvėje
Peliukas - vėl Kurpių gatvėje / Vytauto Liaudanskio nuotr. Sugrįžimas: skulptoriai S.Plotnikovas ir S.Jurkus restauruotą peliuką miestiečiams grąžino atnaujintą ir tvirtesnį.

Senamiesčio peliukas į Kurpių gatvę grįžo atnaujintas – jo kūrėjai ne tik pataisė skulptūrą, bet ir pripildė ją metalo. Kad būtų ne taip lengvai įveikiama vandalų.

Vakar popiet senamiesčio atributas jau stovėjo savo senojoje vietoje Kurpių gatvėje. Iš ten jis buvo dingęs beveik visam mėnesiui.

Skulptūrėlė grįžo pasikeitusi – skulptoriai Svajūnas Jurkus ir Sergejus Plotnikovas vandalų nuniokotam peliukui atstatė ausį, pritvirtino uodegą. Kad peliukas taptų ne toks pažeidžiamas, jo vidus pripildytas aliuminio.

Miestiečių pamėgtą kūrinį menininkai restauravo keletą dienų.

Ilgiau užtruko praeivių reakcijos stebėjimas – reikia, kaip teigiama, norus pildančio peliuko miestiečiams ar ne.

"Nulaužtą peliuką planavome atstatyti Kalėdoms – prieš dvejus metus jis ir buvo dovanotas kaip kalėdinė dovana miestui", – aiškino vienas skulptūros autorių S.Jurkus.

Nors skulptoriai stebuklingą gyvūnėlį rekonstravo savo lėšomis, iš savivaldybės gautas pažadas – autoriams bus atlyginta.

S.Jurkus išdavė, jog skulptūros rekonstrukcija kainavo iki tūkstančio litų.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, patikrinęs peliuko tvirtumą, apgailestavo, jog šiais laikais vandalų sunku išvengti.

"Ar nuo vandalų galima ką nors apsaugoti? Visuomet atsiranda tokių, kuriems kas nors užkliūva", – piktinosi meras.

Vis dėlto buvo svarstyta, kokių priemonių reikia imtis, kad skulptūros niokojimai nepasikartotų.

Vienas pasiūlymų – aukščiau pakelti ant Dramos teatro kampo įtaisytą stebėjimo kamerą. Tai, anot savivaldybės atstovų, leistų aprėpti ir skulptūrėlės erdvę – taip bronzinė statulėlė bent simboliškai būtų apsaugota.

Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė tikino, jog ketinta skulptūrą apdrausti.

Tačiau nė viena draudimo kompanija nepanoro imtis atsakomybės už rizikingą objektą – aplinkui nėra stebėjimo kamerų.

Senamiesčio peliuko skulptūra Kurpių gatvėje buvo pastatyta prieš dvejus metus. Beveik prieš mėnesį ji dingo. Vėliau paaiškėjo, jog vienas skulptūros autorių peliuką parsinešė į dirbtuves pataisyti, nes skulptūrėlė buvo nuniokota.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų