Pempininkų aikštės fontano baseine – valymo darbai

Pempininkų aikštėje esantis gyventojų ir vaikų pamėgtas fontanas jau kurį laiką neveikia, vieni gyventojai manė, kad fontanas vėl sugedo dėl techninių nesklandumų, kiti teigė, kad jis tik laikinai išjungtas. Visgi fontanas nėra sugedęs, šiuo metu atliekami fontano baseino valymo darbai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patikino, esą gedimo nėra, šiuo metu tiesiog atliekami fontano baseino valymo darbai.

„Tokius valymo darbus atliekame vieną kartą per savaitę. Iš fontanų baseinų išleidžiame vandenį, tuomet baseiną išplauname, nuvalome apnašas, išvalome sietus ir sietelius“, – paaiškino I. Kubilienė

Vedėja teigė, kad kiekvieną vasaros sezoną fontanuose atsiranda įvairių, smulkių gedimų, tačiau šie visada remontuojami kuo greičiau.

Pempininkų aikštėje esantis fontanas vasarą tampa tikru traukos centru, ypač šią vietą pamėgę vaikai, nes vandenyje galima pasitaškyti, tačiau ekspertai to siūlo vengti.

Kaip teigė I. Kubilienė, visų miesto fontanų vandens rezervuarai yra valomi du kartus per sezoną, tačiau jų vandens būklė nėra tiriama.

„Fontanuose žaisti vaikams nerekomenduojame, vandens rezervuarai yra valomi, tačiau vandens būklės mes netiriame ir negalime žinoti, ar vanduo saugus vaikams jame žaisti“, – pabrėžė I. Kubilienė.

Pasak vedėjos, už vaikų saugumą viešosiose erdvėse yra atsakingi tėvai, todėl jie turi būti budrūs ir prižiūrėti, kad vaikai saugiai elgtųsi prie fontanų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ačiū Dievui

Ačiū Dievui portretas
bent šita išlaikys ir atremontuos. O tai tiek vietoj Dangės skvero tiek Debreceno aikštės normalių fontanų padarė kažkokius myštukus kurie veikia tep kap jiem užeina. Ir tiek to gero miestui

Circus

Circus portretas
Ką dar Kubilienės neatleido iš savivaldybės? Sudegęs cirkas tada:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių