Pempininkų aikštės fontanui prireiks remonto

Tai veikiančio, tai neveikiančio Pempininkų aikštės fontano gedimo priežastys rimtesnės, nei manyta anksčiau. Kitų metų Klaipėdos biudžete ketinama numatyti lėšų didesniam fontano remontui, nes jis pastarąjį sezoną genda per dažnai.

Kai 2016-ųjų vasarą, po beveik dviejų dešimtmečių pertraukos, vėl sučiurleno Pempininkų aikštės fontanas, tuometis miesto vadovas Vytautas Grubliauskas pasidžiaugė, kad Klaipėdai sugrąžinami senieji jos akcentai.

Prieš daugiau nei pusę amžiaus architekto inžinieriaus Alfredo Gyčio Tiškaus sukurto Pempininkų aikštės fontano rekonstrukcija tada kainavo per 66 tūkst. eurų.

Darbų metu buvo atnaujintos fontano inžinerinės sistemos, infrastruktūros tinklai, atstatytos fontano baseino apdailos detalės, o fontano vėtrungės, autoriaus artimųjų pageidavimu, specialiai paliktos autentiškos.

Tačiau praėjus vos aštuoneriems metams po fontano atgaivinimo, šią vasarą Pempininkų aikštėje esantis gyventojų pamėgtas objektas tai veikia, tai neveikia.

Pradžioje tikinta, jog fontanas nėra sugedęs, tiesiog „atliekami jo baseino valymo darbai“.

Kartą per savaitę iš visų miesto fontanų baseinų išleidžiamas vanduo, baseinai išplaunami, nuvalomos apnašos, išvalomi sietai.

Tačiau, kaip paaiškėjo, neveikiančio Pempininkų fontano gedimo priežastys – kur kas rimtesnės.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė teigė, kad fontanas neveikia jau daugiau nei savaitę.

„Mėgino jį tvarkyti, tačiau paaiškėjo, kad yra problemų dėl elektros instaliacijos. Po elektriko įvertinimo bus aišku, ar pavyks greičiau sutvarkyti, ar reikės rimtesnės pagalbos. Tačiau jau kitais metais reikėtų numatyti pinigų ir galvoti apie didesnius fontano remonto darbus, nes Pempininkų fontanas genda per dažnai ir dėl elektros instaliacijos, ir dėl pernelyg silpno vandens siurblio“, – kalbėjo I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liucija

Liucija portretas
Tai jei ta Kubilienė žino, kad yra techninės problemos-tai kokio velnio neperka siurblio? O kviečia elektriką ir mokomi pinigai, o reikalas siurblyje. Eilinis kartas nekompetencijos nebuvimas, o vėl kažkoks darbo įmitavimas? Pempininkų rajono žmonės labai nepatenkinti, kai pastoviai neveikia fontanas ir pikti ant tokios valdininkės kuri tik įsisukinėja.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių