Penkiametė jau ne pirmą kartą prie jūros pramogavo viena

Gelbėtojai ketvirtadienį ieškojo pliaže besiblaškančios penkiametės artimųjų. Ši mergaitė į pliažą viena pati ateina jau ne pirmą kartą.

Ketvirtadienį priešpiet Pirmojoje Melnragėje gelbėtojai pastebėjo vieną pačią jūroje besimaudančią mažametę.

Paklausta, kur yra jos artimieji, mergaitė tvirtino, jog į pliažą atėjo su vyresniąją seserimi, nes tėvai yra darbe. Sesers, kuriai yra 11 metų, aplink nebuvo matyti.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki teigė, jog ši mažametė jiems yra puikiai pažįstama. Ji į pliažą viena ateidavo ir pernai, kai jai buvo vos ketveri metukai. Mergaitė kelis kartus buvo pasirodžiusi ir šią vasarą.

Tačiau gelbėtojams visuomet pavykdavo rasti vyresnius jos artimuosius.

„Bet šį kartą trūko kantrybė, todėl išsikvietėme policijos pareigūnus, kad jie mergaitę parvežtų namo“, - teigė A.Siakki.

Jis tvirtino, jog mergaitė pati nesugebėjo pasakyti, kur ji gyvena, todėl tikimasi, kad jos namus ir gimdytojus ras policija. Tėvams už vaiko nepriežiūra greičiausiai bus surašytas protokolas ir skirta bauda.

Gelbėtojai neslepia, jog dėl vaikų  paplūdimyje kyla daugiausia problemų. Mažamečiai, kurie yra vyresni nei dešimties metų, mėgsta vieni ateiti į paplūdimį padūkti. Gelbėtojams reikia gerokai pavargti, kol sužino jų tapatybes ir išsikviečia tėvus.

Tačiau gelbėtojai stebisi ir tėvų neatsakingumu. Atsivedę mažus vaikus į paplūdimį jie neretai pamiršta savo atžalas prižiūrėti, todėl vaikai nuklysta ir už kelių šimtų metrų.

„Tėvai tikrai turėtų būti atsakingesni, nes nuo jų nuklydęs vaikas gali įbristi į jūrą, joje neatsargiai elgtis, o tuomet jau ir iki nelaimės lieka vienas žingsnis“, - įspėjo A.Siakki.


Šiame straipsnyje: Gelbėtojaipaplūdimysvaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių