Penkiems šimtams bedarbių – milijonas litų

Kitąmet daugiau nei milijonas litų bus išdalinta pusei tūkstančių bedarbių, kurie po du mėnesius dirbs viešuosius darbus.

Tai šiandien patvirtino Finansų ir ekonomikos komitetas, pritaręs kitų metų viešųjų darbų programai bei jai reikalingam finansavimui.

Numatyta, kad kitąmet savivaldybė už bedarbių atliktus viešuosius darbus sumokės 646 tūkst. litų. Dar 614 tūkst. litų pridės Darbo birža.

Anot savivaldybės Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, už šiuos pinigus pavyks įdarbinti 530 žmonių, kuriems bus mokamas minimalus atlyginimas.

„Nors teisės aktai leidžia bedarbius viešiesiems darbams atlikti samdyti trims mėnesiams, tačiau dauguma bus įdarbinti9 tik dviem mėnesiams, kad darbo ir pajamų galėtų gauti daugiau žmonių“, - aiškino E.Jurkevičienė.

Darbo biržą jau paskelbė konkursą, kuriame ir bus parinkti darbdaviai, įdarbinsiantys bedarbius, tačiau pinigų jiems sumokėti algą gausiantys iš savivaldybės ir Darbo biržos.

Viešuosius darbu atlikti yra įdarbinami tik tie žmonės, kurie užsiregistravę Darbo biržoje.

Viešųjų darbų sąrašas:  

gatvių, kelių, pakelių bei teritorijų tvarkymo, apželdinimo ir želdinių priežiūros darbai;

socialinės ir visuomeninės paskirties objektų bei įmonių, įstaigų, organizacijų rekonstrukcijos ir smulkaus remonto pagalbiniai darbai;

miškų ūkio darbai;

hidrotechnikos statinių, melioracijos įrenginių priežiūros ir remonto pagalbiniai darbai;

turistinių bazių ir kitų turizmo objektų tvarkymo pagalbiniai darbai;

istorijos ir kultūros paveldo, muziejų, kapinių, parkų, kitų saugomų bei turinčių išliekamąją vertę objektų, knygų fondų ir archyvų tvarkymo pagalbiniai darbai;

jūros, upių, ežerų, kitų vandens telkinių, paplūdimių valymo, pakrančių tvirtinimo ir priežiūros darbai;

pagalbiniai maisto paruošimo, patalpų bei aplinkos tvarkymo darbai socialinės bei visuomeninės paskirties įmonėse, įstaigose bei organizacijose;

senyvo amžiaus bei asmenų su negalia lankomosios priežiūros darbai bei sveikatos įstaigose ligonių slaugos darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių