Pereiti į pagrindinį turinį

Pėsčiųjų perėja dingo

2009-06-09 23:59
Išnyko: prieš žiedą buvusi perėja panaikinta, nes buvo nesaugi. Vakar darbininkai išardė takelį.
Išnyko: prieš žiedą buvusi perėja panaikinta, nes buvo nesaugi. Vakar darbininkai išardė takelį. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Šilutės plente panaikinta į prekybos centrą žmones vedusi pėsčiųjų perėja. Ji esą kėlė daug nepatogumų vairuotojams ir buvo nesaugi.

Netoli žiedinės sankryžos Šilutės plente nuo seno buvo perėja, kuria naudojosi vos vienas kitas pėsčiasis. Tačiau atsidarius prekybos centrui „Banginis“, ši perėja tapo labai populiari. Ji buvo kone vienintelis kelias, kuriuo žmonės pėsčiomis galėjo pasiekti prekyvietę.

Į Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinę sankryžą įvažiuojantiems ir iš jos išvažiuojantiems tekdavo staigiai stabdyti ir laukti, kol pėstieji pereis keturias eismo juostas.

Norėta, kad šią perėją reguliuotų šviesoforai. Pastatyti įrenginiai net nepradėję veikti buvo išmontuoti, nes jų atsiradimas šioje vietoje nebuvo suderintas su Saugaus eismo komisija.

Dabar perėjos prie "Banginio" neliko nė ženklo. Remontuojant kelio dangą, panaikinti balti dryžiai, nuimti ženklai, o kad pėstieji iš įpratimo nevaikščiotų per gatvę, prailginta metalinė apsaugos tvorelė.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro viršininko Alvydo Katkausko, padidėjus pėsčiųjų srautams, šioje vietoje iš karto pasipylė eismo įvykiai.

„Perėja panaikinta, nes ji buvo nesaugi. Dėl jos susidarydavo mašinų spūstys, sudėtinga buvo įvažiuoti į žiedinę sankryžą“, – aiškino A.Katkauskas.

Pėstieji kirsti gatvę gali už 100 metrų nuo šios vietos. Pasak A.Katkausko, ši pėsčiųjų perėja yra kur kas saugesnė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų