Pereiti į pagrindinį turinį

Pėsčiųjų perėjoms Klaipėdoje reikia milijono

2013-01-06 18:46
Pėsčiųjų perėjoms Klaipėdoje reikia milijono
Pėsčiųjų perėjoms Klaipėdoje reikia milijono / Vytauto Petriko nuotr.

Susisiekimo ministerijos rekomendacijų dėl pėsčiųjų perėjų įgyvendinimas savivaldybei atsieitų apie milijoną litų. Miesto valdžia sutinka ne su visomis pastabomis.

Susisiekimo ministerijos atstovai rekomendacijas dėl pėsčiųjų perėjų savivaldybei pateikė dar spalio viduryje. Uostamiesčio valdžia jas išanalizavo ir suskaičiavo, kiek kainuotų šių priemonių įgyvendinimas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, ministerija nurodo, kad reikėtų panaikinti dalį pėsčiųjų perėjų, kurios yra įrengtos magistralinėse gatvėse.

Viena iš vietų, kur jų yra per daug – Liepojos gatvė. Joje iš eilės yra keturios perėjos. Siūloma panaikinti dvi iš jų.

Ministerija siūlo vietose, kur pėsčiųjų perėjos įrengtos per keturias eismo juostas, įrengti saleles. Tokių vietų uostamiestyje yra apie dešimt. Tačiau su šia rekomendacija savivaldybė nesutinka.

„Jei įrengtume salelę, vietos trūktų automobiliams pravažiuoti. Tai bandome paaiškinti ministerijai“, – komentavo direktorius.

Ministerija pėsčiųjų perėjose rekomenduoja atskirti dviračių ir pėsčiųjų zonas, kad aiškiai matytųsi, kur kas turi eiti.

Panaikinti siūloma ir greičio slopinimo kalnelius pagrindinėse – magistralinėse gatvėse.

Tačiau L.Dūda pastebėjo, kad kai kurie jų buvo įrengti, siekiant išvengti nelaimių. Tokie greičio slopinimo kalneliai buvo įrengti Baltijos prospekte.

Ministerijos nuomone, pėsčiųjų perėjose reikėtų gerinti apšvietimą – įrengti tik joms skirtus šviestuvus. Kiekvienoje perėjoje reikėtų kelių žibintų.

Būtent apšvietimo gerinimas savivaldybei atsieitų brangiausiai – apie 700 tūkst. litų. Salelių įrengimui ir gatvių ženklinimui reikėtų dar apie 300 tūkst. litų.

„Iš karto milijono litų negalime paimti. Rekomendacijas įgyvendinsime per laiką, etapais“, – tvirtino L.Dūda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų