Pėstiesiems saugumas nė motais?

Automobilių vairuotojus stebina ir piktina neatsakingas pėsčiųjų elgesys. Dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų pastarųjų pernai uostamiestyje nubausta per tūkstantį.

Antrus metus automobilį vairuojanti klaipėdietė Monika tikina išgyvenusi tikrą siaubą, kai dienos metu, riedant Taikos prospektu, tiesiai po jos automobilio ratais išdygo dvi pėsčiosios.

"Važiavau Taikos prospektu, už keliasdešimt metrų pamačiau pėsčiųjų perėją. Jos link ėjo moteris ir jauna mergina. Spėju, kad tai galėjo būti mama su paaugle dukra. Baisiausia, jog pėsčiosios nesivargino nužingsniuoti iki perėjos, o, likus gal dešimčiai metrų iki jos, sparčiu žingsniu žengė į gatvę. Vos spėjau sustabdyti automobilį", – prisiminė moteris.

Pašnekovės teigimu, šią situaciją pastebėjo pro šalį važiavę policijos pareigūnai.

"Kaip baigėsi ši istorija, nežinau, tačiau spėjau pamatyti, jog pareigūnai moteris nusivedė į policijos automobilį. Turbūt skyrė baudas. Manau, kad nuobaudas reikia griežtinti. Baisu ir pagalvoti, kaip žmonės nesaugo savęs ir artimųjų. Dėl tokio neatsakingo elgesio galėjo sužlugti net keli gyvenimai", – pyktį liejo pašnekovė.

Klaipėdos kelių policijos tarnybos duomenimis, pernai Klaipėdoje užfiksuoti 1 246 Kelių eismo taisyklių pažeidimai, kuriuos padarė pėstieji.

Šiemet jų užregistruota jau 434.

Visais atvejais pėstieji gatvę kirto neleistinoje ar draudžiamoje vietoje.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimą Administracinių nusižengimų kodekse numatoma skirti baudą nuo 20 iki 40 eurų.

Tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, pėstieji turėtų  rankoje neštis šviečiantį žibintą, vilkėti liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje segėti atšvaitą.

Anot pareigūnų, už šių reikalavimų nevykdymą numatyta bauda siekia nuo 10 iki 12 eurų arba įspėjama žodžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai sakot

Tai sakot portretas
yra pozemine pereja? Baisoka ten, palijus tik kelnes pasiraitojus, batus nusiavus perbrist imanoma, laiptai aptrupeje, tuneliai tamsus su isduzusiomis pytelemis - velnias ragus nusilauztu.

Anonimas

Anonimas portretas
as gyvenu salia tos gatves ir matau kaip vairuotojei lik galvas pamete lekia tuo keliu. Senai ten reikia pesciuju perijos. Giventojams reikia surink parasus ir i savivaldybe ir lai daro pereja.

Irma

Irma  portretas
O ir be to vairuotajai tai sedi masinose,kai lyja ir oro salygos buna bjaurios.Tiems kas turi masinas taip pat gooogle trumpina kelia,ir visi nori patogumu.Kaip pestysis taip ir vairuotojai kurie visur nori privaziuoti kuo arciau savo namu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių