Pietinėje miesto dalyje – dar daugiau atnaujintų viešųjų erdvių

  • Teksto dydis:

Nauja pėsčiųjų tako danga, raudono asfalto dviračių takas, vaikų žaidimų, lauko treniruoklių, krepšinio aikštelė, sutvarkytos ir praplėstos automobilių stovėjimo aikštelės, kuriose bendrai tilps 96 automobiliai – taip jau šios vasaros pabaigoje atrodys Gedminų takas bei jo prieigos. Nuo praėjusių metų intensyviai vykstantys darbai juda pabaigos link ir bus visiškai baigti rugpjūčio mėnesį.

„Rekonstruotą Debreceno aikštę ir Gedminų gatvę jungiantis Gedminų takas bus dar viena iš pagrindų sutvarkyta pietinės miesto dalies viešoji erdvė. Šiemet taip pat planuojame tvarkyti pėsčiųjų taką, jungiantį Gedminų gatvę ir Taikos prospektą ties Naujuoju turgumi, bet to, baigiama tvarkyti aplinka prie Klaipėdos sveikatos priežiūros centro, pabaigos link artėja ir darbai Sąjūdžio parke“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Meras pabrėžia, kad svarbu ne tik sutvarkyti viešąsias erdves, bet ir užtikrinti, kad jos netaptų asocialių asmenų susibūrimo vieta. 

„Tendencijos, kad gražiai bei jaukiai sutvarkytos erdvės tampa traukos objektu ir asocialiems asmenims ypač išryškėja atšilus orams. Su Savivaldybės administracijos specialistais aptarėme, kad tiek Žardininkų, tiek Gedminų take kartu su policijos pagalba turi būti užtikrinta viešoji tvarka, papildoma stebėsena kameromis. Ir vien stebėjimo neužtenka, būtina ir reakcija į pasitaikančias negeroves – nederamai besielgiantys asmenys turi pajausti, kad jie yra ne tik stebimi, bet ir adekvačiai įvertinami. Tai, manau, bus ženklas visiems, kad mes stebime, matome ir to netoleruosime“ – sakė V. Grubliauskas.

Gedminų take šiuo metu jau yra įrengta vaizdo stebėjimo sistema, baigiami įrengti takų ir aikštelių pagrindai, apšvietimas, maždaug po mėnesio bus klojama dviračių takų danga. Viso projekto vertė – 947 tūkst. eurų.

Žardininkų aikštėje paklotos naujos trinkelės, pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės, dviračių stovai, įrengtas apšvietimas, sutvarkyta automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje įrengtos 44 automobilių stovėjimo vietos, sutvarkytas šaligatvis tarp aikštelės ir Taikos prospekto, greta nutiestas dviračių takas. Visų darbų vertė – 208 tūkst. eurų. Žardininkų aikštę netrukus papuoš gėlinės, o aikštėje numatyta pastatyti ir Kalvių sąjungos dovanotą skulptūrą.

Darbus teritorijoje prie Sveikatos priežiūros centro, vadinamosios trečios poliklinikos, planuojama baigti per mėnesį. Čia jau sutvarkyti pėsčiųjų takai, pastatyta suoliukų ir šiukšliadėžių, sutvarkyti želdiniai, įrengtas apšvietimas, sutvarkytos asfalto dangos, praplėsta automobilių stovėjimo aikštelė. Dar liko sutvarkyti pagrindinius laiptus bei nuovažą neįgaliesiems nuo Taikos pr. pusės, išasfaltuoti ir paženklinti palei Taikos pr. einantį pėsčiųjų taką. Bendra darbų kaina – 335 tūkst. eurų.

Šiuo metu taip pat vyksta darbai pietinėje miesto dalyje esančiame Sąjūdžio parke. Čia baigiamas įrenginėti BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas, tiesiami nauji pėsčiųjų takai, takas dviratininkams, paruoštas pagrindas gimnastikos aikštelei, įrenginėjamas amfiteatras, suformuotas vandens telkinys, įrengti tilteliai,  taip pat bus įrengta nauja žaidimų aikštelė vaikams. Parke taip pat tvarkomi želdiniai, įrengiamas apšvietimas, planuojamas ir stebėjimas vaizdo kameromis. Darbų su darbo projekto parengimu sutarties vertė –  1,1 mln. eurų.

2015-2016 metais buvo sutvarkytos Debreceno ir Pempininkų aikštės, čia vėl ėmė veikti fontanai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trimitas

trimitas portretas
Labai gerai viešos erdvės tvarkomos senamiestyje -- Pjūkliukas !

vyriausias miesto trubadūras

vyriausias miesto trubadūras portretas
turėtų pasirūpinti labiausiai apleistomis miesto gatvių dangomis nuo Nepriklausomybės laikų. Nei vienas iki šio trubadūro buvusių merų nebuvo taip klaikiai apleidęs miesto gatvių. Vieną dieną atsitiks taip, kad reiks vienu metu keisti visų KLP miesto gatvių dangą. Štai tada bus tikra katastrofa.

pižonai

pižonai portretas
kada baigsit tyčiotis ir pradėsit dirbti?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių