Pereiti į pagrindinį turinį

Pinigai už stogą – kaip į balą

2009-08-31 18:00
Apmaudas: Herkaus Manto gatvėje esančio namo gyventoja S.Kartavičienė nustėro išvydusi pernykščių stogdengių darbą.
Apmaudas: Herkaus Manto gatvėje esančio namo gyventoja S.Kartavičienė nustėro išvydusi pernykščių stogdengių darbą. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Stogo remontas gyventojams grasina bankrotu – pernai sumokėję už dalies stogo pakeitimą, šiemet tose vietose aptiko supuvusią stogo medieną.

Remontas tik dėl akių

"Pažiūrėkite, vien sena, supuvusi mediena. Nė vieno naujo tašelio statybininkai nerado. Jau nebežinome, ką mums daryti, name beveik vieni pensininkai, tas stogas mus ubagais paleis", – su ašaromis akyse skundėsi 70-metė Galina Časienė.

Herkaus Manto gatvėje prieškariu statytas trijų aukštų gyvenamasis namas kapitalinio remonto nematęs dešimtmečius. Čia įsikūrusios šeimos tikina, kad pernai per liūtis į laiptinę pasipylus vandeniui, puolė ieškoti statybininkų.

"Laimė, butuose tąkart nelijo, o laiptinėje sienomis vanduo tiesiog kliokte kliokė. Kreipėmės į namo administratorių – įmonę "Paslaugos būstui". Šioji pasamdė rangovus. Tą kartą už dalies stogo pakeitimą buvo pateikta 5 tūkst. litų sąskaita", – pasakojo kita šio namo gyventoja 67-erių Stasė Kartavičienė.

Moterys tikino, jog pernykštis darbų rangovas joms neatrodė skrupulingas.

"Matėme, kad atsivežė medienos. Nauji tašeliai gulėjo kieme ilgą laiką. Vėliau mediena iš kiemo dingo. Mes įtariame, jog tos supuvusios medienos niekas taip ir nepakeitė", – guodėsi S.Kartavičienė.

Gegnes paramstė lentomis

Namo palėpėje ir dabar matyti pernykščių statybininkų darbo kokybė – sutrūnijusios vietos nemokšiškai durstytos, įskilusios ir nuo svorio įlinkusios gegnės iš apačios ramstytos lentutėmis.

"Kraupu, kaip tas stogas ant galvų nenukrito. Kol statybininkai viso to neatidengė, mes nematėme, kokia čia padėtis. Sutrešusias stogo gegnes statybininkai paramstė ir už tai paprašė daugiau kaip 4 tūkst. Tai apgaulė ", – piktinosi G.Časienė.

Gyventojai paklaiko, kai, pabaigus stogo remontą, vanduo į vidų pasipylė jau per pirmas liūtis.

"Tokios sumos buvo apskaičiuotos, kad mums, pensininkams, vos pavyko išsimokėti. O svarbiausia, kad gavę sąskaitą išvydome prirašytas sumas už tokius darbus, kurių net nebuvo atlikta. Statybinė firma įskaičiavo lietaus lovelių valymą, o paaiškėjo, kad nagų nebuvo prikišę. Pateikė sąskaitą už bokštelio nuomą, kai jis čia tedirbo kelias valandas", – pyko S.Kartavičienė.

Gyventojai pasakojo, kad pernai esą buvo suremontuota 10 kv. m stogo. Tačiau paaiškėjo, kad sumokėta buvo už senų čerpių perklojimą.

Esą po pokalbio su "Paslaugos būstui" administracija remonto darbų kaina buvo sumažinta, tačiau gyventojai ėmė įtarinėti, kad jie gerokai permokėjo už praėjusių metų stogo remontą.

"Mums su vyru priklauso antras aukštas, mes sumokėjome 927 litus, kaimynė paklojo beveik tiek pat, trečiame aukšte gyvenantys sumokėjo apie tūkstantį, net nežinome, kiek sumokėjo paskutinieji kaimynai. Išeina, kad sumokėta ne mažiau kaip 4 tūkst.", – tikino G.Časienė.

"Gyventojai sako netiesą, už atliktus darbus bendra suma buvo – 2260 litų. Mediniai grebėstai nebuvo keisti, medienos tiems darbams nedaug sunaudota. Juk ten tik keletą čerpių sustumdė. Net nebuvo kalbos apie medienos keitimą. Taip, rangovas atsivežė medienos, bet gyventojai neleido nuimti pakloto, tai žmogus ir išsivežė medieną atgal. Tai nebuvo didelė suma", – aiškino "Paslaugos būstui" direktorė Regina Uznienė.

Stogo remontas – 55,5 tūkst.

"Atėjus šiai vasarai, sprendėm viso stogo remonto klausimą. Dabar jau gailimės, kad sutikome keisti stogą. Atvažiavo nauji statybininkai, nuplėšė pusę stogo ir nerado buvusio remonto žymių. Taip vyrai ir pasakė – "remontuota čia nebuvo". Dešimt čerpių perklota, ir viskas. Ir tas senas suklojo, naujų neradome čia nė vienos", – piktinosi G.Časienė.

Po tokių darbų gyventojai jaučiasi apgauti ir tikino nebepasitikintys namo administratoriaus organizuotų darbų kokybe.

"Jei pernai būtų pasakę, nieko nebus iš to remonto – arba kapitalinis stogo keitimas, arba nieko. Tuomet viskas būtų kitaip. Dabar mes jaučiamės į balą išmetę pinigus, o namo administratorius – tyli, lyg čia ne jo reikalas būtų", – apmaudo neslėpė moterys.

Visas stogo remontas gyventojams kainuos 55, 5 tūkst. litų.

"Visą sumą reikės sumokėti per metus, man, pensininkei, reikės sumokėti 13 tūkstančių per vienus metus. Iš kur juos gauti?" – piktinosi S.Kartavičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų