Pereiti į pagrindinį turinį

Pirkėjus pasitinka uždarytos parduotuvės

2009-04-07 09:00
Pirkėjus pasitinka uždarytos parduotuvės
Pirkėjus pasitinka uždarytos parduotuvės / Nerijaus Jankausko nuotr. Uždarymas: buvusias parduotuves primena tik tuščios lentynos ir likusios kasos.

Sparčiai plėtęsi prekybos centrų tinklai ėmėsi atvirkštinių veiksmų – uždarinėti parduotuves.

Buvę pirkėjai bergždžiai klebena kai kurių parduotuvių duris arba pro langus bando įžiūrėti, kas vyksta viduje. Jose matyti tik ištuštėjusios lentynos.

Praėjusios savaitės pabaigoje duris užvėrė pora prekybos tinklo "Maxima" parduotuvių. Abi jos buvo įsikūrusios Taikos prospekte. Uždarymui pasirinktos mažosios, vadinamosios vieno ikso parduotuvės.

Toks žingsnis motyvuojamas praėjusių metų Konkurencijos tarybos sprendimu. Juo prekybos tinklas įpareigotas sumažinti parduotuvių skaičių tam tikruose miestuose, tarp jų ir Klaipėdoje.

Pasak "Maximos" atstovės spaudai Renatos Saulytės, kurias parduotuves uždaryti, pasirinkta atlikus išsamius tyrimus, kad klientai pajustų kuo mažiau nepatogumų.

Sumaišties sukėlė ir kito prekybos tinklo parduotuvė Liepų gatvėje. Nuolatiniai pirkėjai, vieną vakarą radę uždarytas "Ikiuko" duris, pamanė, kad ji jau nebeveiks.

Prekybos tinklo "Iki" atstovas Tomas Vaišvila patikino, kad Klaipėdoje neketinama uždaryti nė vienos parduotuvės. Toks sprendimas nebuvo priimtas ir anksčiau.

"Nebent kas nors ėmėsi savavališkos iniciatyvos", – šmaikštavo jis.

Patikslinęs situaciją, T.Vaišvila paminėjo, kad šis "Ikiukas" buvo uždarytas dėl pasibaigusios patalpos nuomos sutarties, tačiau tai buvę prieš metus. Dabar parduotuvė esą dirba. Klaidingą įspūdį dėl jos uždarymo galėjo sudaryti vietoj išdaužto lango įdėta fanera.

"Klaipėda" rašė, kad sausio mėnesį duris užvėrė ir pora "Norfos" tinklo parduotuvių Šilutės plente bei Nemuno gatvėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų