Pirmą kartą Klaipėdoje – Tarptautinis orkestrų festivalis

Šiandien, rugsėjo 7-ąją, pirmą kartą Klaipėdoje – naujas, veikiausiai tradicija tapsiantis Tarptautinis orkestrų festivalis. Jo metu muzikinėse dvikovose su paruoštomis koncertinėmis programomis rungiasi orkestrai iš Lietuvos ir kaimyninės Latvijos.

Muzikines dvikovas pristato ir su jų kūriniais susirinkusiuosius supažindina Dangės upėje laivu plaukiojantys vedėjai – aktorė Aistė Liesytė ir festivalio sumanytojas, meno vadovas, Lietuvos kariuomenės karinių jūrų pajėgų orkestro vadovas ir dirigentas Egidijus Miknius.

Į šį, 15 val. Danės skvere prasidėjusį renginį, klaipėdiečiai buvo kviečiami nuo pat 10 val. ryto. Orkestrai muzikavo nuo Dragūnų gatvės Mažajame kaimelyje iki Sąjūdžio parko, Debreceno alėjoje, Vaidilos aikštėje ir Senajame turguje.

O šiuo metu šiauriniame Dangės upės krante, prie vaikų žaidimų aikštelės, maždaug penkiems šimtams šventės svečių muzikuoja Palangos orkestras, kuriam vadovauja Vygantas Rekašius, o pietiniame krante, prie buvusios irklavimo bazės pastato – Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų orkestras, vadovaujamas kapitono Remigijaus Termino.

Tarp muzikinių pertraukų – klaipėdiečių plojimai. Kai kurie telefonais įamžina džiugias akimirkas, fotografuodami ir filmuodami tiek orkestrus, tiek savo šeimos narius.

Dalis šventės dalyvių renginį stebi ir iš upės, plaukiodami vandens dviračiais arba vandens autobusu. Juos saugo aplink kursuojantys „Klaipėdos paplūdimių“ gelbėtojai, o krante saugumu rūpinasi policijos pareigūnai.

Šiandien taip pat pasirodys svečiai iš Latvijos – Latvijos Karinių jūrų pajėgų orkestras, taip pat muzikuos Klaipėdos džiazo orkestras.

Iki 17 val. truksiančios dvikovos pertraukose prie kavinės „Ateik Ateik Upė“ gros Žemaitijos šaulių 8-osios rinktinės orkestras iš Alsėdžių.

18 val. Danės skvere, prie šiuo metu neveikiančio fontano, vyks baigiamasis festivalio dalyvių koncertas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tokiam karšty

Tokiam karšty portretas
reikia pradėt koncertuot nuo 18val iki 24...Dabar sveikatos gadinimas ne tik festivalio dalyviams bet ir žiūrovams

Lankytojas

Lankytojas portretas
Puikūs orkestrai, tragiškas įgarsinimas. Labai prastai suvaldytas garsas tarp krantų. Atrodo labai mėgėjiška organizatorių komanda. Repertuaras be įdėjos. Renginys dėl renginio.

Pinigų plovykla

Pinigų plovykla portretas
už tokią sumą buvo galima surengti tikrą Tarptautinį orkestrų festivalį
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių