Pirmąkart balsavusiesiems – dovana

Vangokai prasidėję antrojo prezidento rinkimų turo ir Europos Parlamento rinkimai pamažu įsibėgėja. Aktyviausi – jauni žmonės, na, o pirmąkart balsuojančiųjų, pilnametystės sulaukusiųjų, rinkimuose laukia dovana – Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Pirmąją išankstinių rinkimų dieną Klaipėdoje balsavo 882 rinkėjai, prieš dvi savaites pirmadienį jų buvo 995.

Tačiau jau vakar, antrąją rinkimų dieną, balsavimas įsibėgėjo – kas valandą į savivaldybę ateidavo balsuoti maždaug po 100 žmonių.

Prognozuojama, kad iš anksto balsavusiųjų skaičiai šį kartą bus mažesni nei pirmajame ture, kai Klaipėdoje iš anksto per penkias dienas balsavo virš 8 tūkst. rinkėjų.

Na, o Vyriausioji rinkimų komisija, tęsdama ilgametę tradiciją, asmenims, kurie šiuose rinkimuose pirmąjį kartą įgis teisę balsuoti, dovanų paruošė po Lietuvos Respublikos Konstitucijos leidinį.

Konstitucijos šiems rinkėjams įteikiamos jiems atėjus balsuoti. Teigiama, kad pirmąkart balsuoti turėtų apie 7 tūkst. jaunuolių.

"Dovanojome ir mes po LR Konstitucijos leidinį pirmąkart balsuojantiesiems. Žmonės labai džiaugiasi ir labai nuoširdžiai dėkoja. Patys atlieka pilietinę pareigą ir pilietišką dovaną gauna. Tikrai maloni staigmena", – teigė Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Pirmadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas antrajame prezidento rinkimų ture truks iki penktadienio.

Iš anksto vėl bus balsuojama penkias dienas. Tuo pat metu bus renkami ir Lietuvos atstovai į Europos Parlamentą.

Išankstinis balsavimas vyks gegužės 20–24 d. nuo 8 iki 20 val. Balsavimas specialiuose paštuose, tai yra ligoninėse, slaugos namuose, kariuomenėje, laisvės atėmimo įstaigose, kaip ir anksčiau, organizuojamas nuo trečiadienio iki penktadienio.

Balsavimas namuose numatytas penktadienį ir šeštadienį. Namuose paprastai balsuoja 70 metų ir vyresni rinkėjai, dėl sveikatos būklės negalintys atvykti į rinkimų apylinkę.

Tikrąją rinkimų dieną, gegužės 26-ąją, sekmadienį, balsavimas apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 val.

Po šios dienos paaiškės, kas laimėjo prezidento rinkimus ir kas Lietuvai atstovaus Europos Parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wanda Dooley

Wanda Dooley portretas
„Google“ už kiekviena darbo savaite internetu sumokejo nuo 5000 iki 8000 euru. Aš uždirba pirma savaite 7286 € iš „Google“ ir esu nuolatinis studentas, o laisvalaikiu dirbau 2 valandas per diena. kiekvienas žmogus gali prisijungti prie šio darbo ir pradeti uždirbti tik po šios svetaines. >>>>>>>>>>>> www.WorkLinks3.com

rrr

rrr portretas
fotkej pora arabu...turbut arabijoj rinkimai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių