Pirmasis Atgimimo aikštės darbų etapas – galbūt per šiuos metus

Statybine tvora aptvertoje Atgimimo aikštėje aptarti su rangovu netrukus prasidėsiančių darbų atvyko Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Aikštės apžiūros metu pasakota, kokie darbai greitai prasidės – pirmiausia granitinių plokščių nuėmimas, o po to – archeologiniai kasinėjimai. Viliamasi, kad pirmasis darbų etapas bus įvykdytas per šiuos metus.

Pasak A. Vaitkaus, nuspręsta nelaukti Jūros ar kitų švenčių ir darbus pradėti anksčiau.

„Einame į priekį ir vieną kartą po 34 metų sutvarkysime šią aikštę, padarysime ją prestižine, kad nebūtų gėda tiek ateiti klaipėdiečiams, tiek atvesti žmones, atvykusius iš kitur“, – sakė Klaipėdos vadovas.

Aikštės rekonstrukcijos darbus atliks uždaroji akcinė bendrovė „Infes“, laimėjusi Klaipėdos savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą. Nors konkurso sąlygose nurodytas 30 mėnesių laikotarpis, tikimasi Atgimimo aikštę atnaujinti ir požeminę automobilių stovėjimo aikštelę po ja įrengti greičiau nei per pustrečių metų.

„Savivaldybė įsipareigoja jokiu būdu neatverti nė vienos dalies, skiriant kokioms nors šventėms. Esame davę pažadą. Antras dalykas, kad už atliktus darbus, pasirašytus ir patvirtintus aktus mokėjimas bus maksimaliai greitai. Iš rangovo pusės gavau man labai mielą patikinimą, kad stengsis darbus atlikti per 17–19 mėnesių“, – teigė A. Vaitkus.

„Infes“ projektų direktorius Mantas Šalčius atskleidė, kad daugiausia nežinomybės šiuo metu kelia archeologiniai kasinėjimai.

„Labai tikimės, kad pavyks gerai bendradarbiauti su Kultūros paveldo departamentu. Tikrai žinome, kad galime ką nors atrasti. Mūsų pirminis tikslas – kuo greičiau atlikti archeologinius tyrinėjimus, kad galėtume pradėti vykdyti statybą, sienutės įrengimą ir visus kitus tolesnius darbus“, – kalbėjo M. Šalčius.

Požeminė automobilių stovėjimo aikštelė bus maždaug septynių metrų gylyje, joje planuojama įrengti 231 vietą mašinoms.

„Jaučiame didelę atsakomybę, nes tai – Klaipėdos širdis. Suprantame žmonių susidomėjimą, vizijas, lūkesčius. Stengsimės maksimaliai gerai ir greitai viską atlikti“, – pažadėjo M. Šalčius.

Sudarytos sutarties su „Infes“ vertė siekia 21 mln. eurų. Projektą finansuos Klaipėdos savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na tikrai

na tikrai portretas
o kodėl nėr vaizdo kaip atrodys Aikštė iš išorės? Ir kam iš viso tie antkapiai baseino be vandens vidury?

ziuresim ir kvatosime

ziuresim ir kvatosime portretas
na ,na-PRASIDEDA CIRKAS ŠAPITO SU DIDELIA KLOUNU ŠAIKA.

žemaitaičio klerkas

žemaitaičio klerkas portretas
atsiminkite kaina-21 mln.Vaitkus kitus kritikuoja,kai kas pabrangsta per 5 statybos metus.Pažiūrėsim kiek pabrangs jo ir draugelių projektas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių