Pirtis Klaipėdai nereikalinga?

  • Teksto dydis:

Klaipėdos tarybos nariai ir vėl užsiminė apie pirties likimą. Kai kuriems politikams atrodo, kad tokių paslaugų miestas neturėtų teikti.

Nuotoliniu būdu posėdžiavę miesto tarybos nariai tvirtino įvairių savivaldybės įmonių praėjusių metų veiklos ataskaitas. Tarp jų – ir bendrovės "Vildmina", teikiančios pirties paslaugas.

Praėjusių metų jos veiklos ataskaitoje teigiama, kad 2019 m. bendrovė iš pagrindinės veiklos uždirbo daugiau nei 154 tūkst. eurų.

Teigiama, kad įmonės veiklai, jos rezultatams, plėtrai yra svarbus apsilankančių žmonių skaičius. Tačiau šis reikšmingas rodiklis rodo ne itin optimistiškas tendencijas – pernai pirtyje suskaičiuota 2 344 apsilankymais mažiau nei 2018 m.

Nors bendrovė pajamų už suteiktas pirties paslaugas gavo daugiau, pajamos išaugo tik padidinus paslaugų įkainius.

Pajamos už parduotas prekes siekia 8,8 tūkst. eurų, o 2018 m. už jas surinkta daugiau nei 18 tūkst. eurų.

Veiklos ataskaitoje teigiama, kad pajamos susitraukė todėl, kad dar nuo 2018 m. rugsėjo buvo nutraukta prekyba alkoholiniais gėrimais.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad, kaip ir seniau, opus išlieka pirties kapitalinio remonto klausimas, dalinis vidaus patalpų atnaujinimas esą neturi prasmės.

Prieš kelerius metus atlikti skaičiavimai rodo, kad pirties remontui reikėtų apie 700 tūkst. eurų. Tokios sumos pinigų įmonė neturi ir vargu ar pajėgtų greitai uždirbti.

Prognozuojama, kad kapitalinis pirties pastato remontas padėtų objektui tapti patrauklesniam, augtų lankytojų skaičius, pajamos.

Miesto tarybos nariai pateiktai bendrovės veiklos ataskaitai, kurioje nurodyta ir daugiau įmonės darbo aspektų, pritarė be diskusijų.

Tiesa, tai, kad pirties situacija, kaip ir neseniai svarstyta vaistinės, kelia klausimų, vis dėlto paaiškėjo po balsavimo.

Miesto tarybos narė Alina Velykienė išreiškė nuomonę, kad miestui tokias paslaugas teikianti bendrovė apskritai nėra reikalinga.

"Tiesiai šviesiai sakysiu, tokių paslaugų rinkoje yra daug, grąža iš mūsų turto yra nulinė. Čia reikia politinio sprendimo. Šios paslaugos mūsų savivaldybei tikrai yra netikslingos", – dėstė politikė.

A.Velykienė uostamiesčio merą ragino šiam klausimui spręsti sudaryti darbo grupę ar nagrinėti pavesti Turto komisijai.

Išklausęs politikės pasisakymą, miesto meras Vytautas Grubliauskas šį klausimą pavadino konceptualiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mūsų savivaldybė

Mūsų savivaldybė  portretas
vienintelė Lietuvoje turi pliusinį biudžetą. Todėl tokios jos įmonės kaip pvz.tikrai reikalinga miestiečiams viešoji pirtis turėtų visai nepaisyti būt nuostolinga : mūsų pirtis- mes ir padengsim nuostolius net nedvėjodami. Tokiem dalykam netgi yra rezervas pašaldytas..Ar ne Grėbliauskai?

AK

AK portretas
Ponia Velykienė dar labiau galės džiaugtis po metų, kai dėl viruso uždaryta pirtis turės tragiškus rodiklius. Gal tuomet jau ir kirskite, Alina? Pirtyje lankytojų netrūksta, beje. Apsilankykite ir pasivaišinkite paslaugomis "kurių rinkoje netrūksta" - tokią nesąmone retas sugalvotų. Netrūksta individualių, ar 5 - 10 lankytojų talpinančių pirčių ant dažno kampo prie sporto klubo, prie nuomojamos sodybos. Kai šitoji yra retos rūšies dinozauras, skirtas miestui. Didinot kainas, mažėjo lankymų - o ko tikėjotės? Ten tik deguonės padavimą garinėn verta sužiūrėti, prie tokio pramoninio garo naudojimo, jos gali būti stokojama. Ir atšokit, kol negriūva, mes jau kaip nors paprastai pasitenkinsim tuo, kas dar lieka iš nustekento miesto turto.

Senukė

Senukė portretas
pirtis vistik tarnavo(ja) garbingai. Kaip reikalas..Kas gali pasigirti tokiu galingumu? Kaip deda garą tai ausys raitosi. Būtent tas ko reikia. Su vantom, su senoliu pirtiniais receptais o kai jau išeini lyg gyvatė skūrą palikes tai paprasta arbata iš pirties ,,bufeto" kap delikatesas.Kad ir neištaiginga bet užtikrinta ir naudinga.Vadantieji, jeigu sunaikinsite šį žmonėms reikalingą paslaugą reiškia jums nusispjaut į savo rinkėjus ir jų nuomonę.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių