Planuojami grandioziniai remonto darbai žada nepatogumų klaipėdiečiams

Planuojami grandioziniai remonto darbai atneš laikinų nepatogumų klaipėdiečiams. Dešimčiai dienų bus ribojamas eismas Rimkų geležinkelio pervažoje, o Biržos tilto kapitalinis remontas gali užtrukti net tris mėnesius.

Situaciją Klaipėdos savivaldybės Eismo saugumo komisijoje specialistams pristatė abiejų projektų įgyvendintojai.

Tiesa, kol kad nėra žinomos tikslios šių darbų datos, nes šiuo metu nė vienam iš projektų nėra skelbti rangos konkursai.

Aiškinantis, kaip geležinkelininkai ketina reguliuoti eismo srautus, kai bus remontuojama Rimkų pervaža, kilo klausimų, kaip klaipėdiečiai turės pasiekti miestą.

Kas jums yra diena ir naktis?

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis klausė projekto įgyvendintojų, kaip suprasti geležinkelininkų paaiškinimą, kad pervaža bus remontuojama naktimis.

"Kas jums yra diena ir naktis? Kai buvo planuojama naktimis remontuoti Šilutės plentą, kilo klausimų. Teko kviesti policiją, kai paaiškėjo, kad iš šešių eismo juostų jūs palikote tik vieną. Tuomet taip pat žadėta buvo dirbti naktimis", – pastebėjo G.Neniškis.

Eismo saugumo komisijai paaiškinta, kad darbo dienomis geležinkelininkai ketina darbus nutraukti 7 val. ryte, kad žmonės galėtų prieš 8 val. ryto pasiekti darbo vietas.

Gintaras Neniškis / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Savaitgaliais remonto darbus ketina vykdyti iki 8 val. ryto.

Tačiau teigiama, kad pervaža bus uždaroma net dvylikai valandų, o tai reiškia, kad eismas ja bus nutraukiamas nuo 19 val.

Rimkuose planuojama pakeisti pervažos bėgius ir guminius paklotus.

Nors kelio ženklų išdėstymo schemos jau patvirtintos, tačiau kada prasidės realūs pervažos remonto darbai, paaiškės tik tuomet, kai bus pasirašyta sutartis su konkursą laimėjusiu rangovu.

Dar vienas išbandymas miestiečiams bus Biržos tilto remontas. Jis planuojamas kitą vasarą.

Kol kas galvojama, kad eismas Biržos tiltu galėtų būti uždarytas nuo kitų metų rugpjūčio, po Jūros šventės ir Klaipėdos miesto gimtadienio renginių.

Tilto remontui reikės trijų mėnesių. O pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimui bus suręstas laikinas pontoninis tiltas.

Jei atsirastų būtinybė judėti vandens transporto priemonėms, pontoninį tiltą žadama konstruoti tokį, kad jį be vargo būtų galima tarsi perskelti per pusę, o jo dalis būtų įmanoma patraukti prie krantinių.

Specialistų vertinimu, Biržos tilto būklė jau seniausiai reikalauja remonto. Vis dėlto aiškinama, kad visiško eismo uždarymo prireiktų tik tuomet, kai vyks pagrindiniai darbai.

Kai tik bus įmanoma, žadama atverti vieną eismo juostą automobilių srautams.

Komisijos nariams kilo klausimų, kur teks pakabinti nemažą kiekį kelio ženklų, kurie apie eismo pokyčius turės informuoti gyventojus iš visų pusių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Tegul tik daro.. Man patinka kad Klaipėda kad ir po truputį bet atnaujinama

Jakas

Jakas portretas
Susimaise ne 3men, o dar 3 metus, dar tures finansiniu problemu ir problemu su kokybe! taip dirbama zemaitijoje, su tersalais irgi nesusitvarko! Su tokiom panetkem dirbama taip visiem dzin balalaika, niekas toj nevazios i ta pajuri sutersta

Anonimas

Anonimas portretas
a man POFIG nors menesiui lai uzdaro ! cia nauju kaimieciu problema o NE MIESTIECIU ! isvaret i kaima ir ko CIPIAT >!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių