Pereiti į pagrindinį turinį

Plės vandentiekio ir nuotekų tinklus

2016-03-22 11:15
Vytauto Liaudanskio nuotr.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ suplanavo artimiausių metų investicijas ir laukiančius darbus. 2016–2018 m. vandentiekio bei nuotekų tinklus plėsti bei rekonstruoti planuojama tiek Klaipėdos rajone, tiek mieste.

Per artimiausius trejus metus bendrovė „Klaipėdos vanduo“ sieks ir toliau išlaikyti vieną mažiausių bazinų paslaugų kainų Lietuvoje. Be to, žadama plėsti geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūrą uostamiestyje bei Klaipėdos rajone.

Taip pat bus siekiama ir toliau užtikrinti, kad tiekiamas geriamasis vanduo bei nuotekų tvarkymas atitiktų nustatytus standartus.

Šiuo metu bendrovė jau parengė 2016

–2018 m. veiklos planą, kuriame numatomi planuojami vykdyti investiciniai projektai ir remonto darbai.

„Plėtros investicijų daugiau yra rajone, o mieste – daugiau atnaujinimui“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjas Algis Gaižutis.

Pašnekovo teigimu, daugumai plane numatytų darbų numatoma gauti Europos Sąjungos lėšų. Klaipėdai iš savivaldybės biudžeto suplanuotiems darbams pinigų skirti nereikės.

Iš viso  suplanuoti 4 investiciniai projektai. Juos vykdant vandentiekio bei nuotekų tinklus planuojama pakloti bei rekonstruoti Gargžduose bei kituose Klaipėdos rajono savivaldybei priklausančiuose miesteliuose, kaimuose bei gyvenvietėse.

Tiesa, dėmesio taip pat sulauks ir miesto gyventojai. Rekonstrukcijos darbus planuojama vykdyti keliose dešimtyse probleminių tinklų vietų visame mieste.

Vandentiekio ir nuotekų tinklus numatoma pakloti „Tauro“ ir „Švyturio“ sodų teritorijose. Skaičiuojama, kad šie darbai leis prie tinklų prisijungti 102 būstams.

Butų ir energetikos poskyrio vedėjo teigimu, šiuo metu galiojantys įstatymai numato, kad iki 95 proc. savivaldybės teritorijos gyventojų turi gauti geros kokybės vandenį.

„Kalbant apie klaipėdiečius, tai mes jau esame pasiekę. Likę tik tie sodai“, – dėstė A.Gaižutis.

Be investicinių projektų įgyvendinimo, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ planuoja vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtrą savo lėšomis. 2016 m. numatoma vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtros Klaipėdos mieste atlikti už 833 tūkst. eurų, Klaipėdos rajone – už 796,4 tūkst. eurų.

Kitąmet taip pat numatoma investicijų – atitinkamai 938 tūkst. eurų ir 189 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų